O mnie

O mnie

Witaj, mam na imię Kasia (proszę nie mówcie do mnie „Pani Kasiu”!).
Jestem maniakalnie zakochana w gotowaniu. W kuchni mogę przesiadywać godzinami gotując, piekąc, testując nowe pomysły, które zrodziły mi się w głowie tak ot, samoistnie lub za inspiracją genialnych kucharzy czy innych kulinarnych blogerów. Gotowanie mnie odpręża, daje mi masę satysfakcji i radochy. Zwłaszcza, że mam dla kogo gotować! Mąż (mięsożerca i czekoholik), wiecznie głodne dwa maluchy i masa bliskich mi osób, które notorycznie wpadają na coś pysznego.

Moją drugą życiową pasją zaraz po/ przed/ na równi z gotowaniem są podróże. Te bardziej i mniej egzotyczne. Na Wysmakowane już istnieje pokaźny dział „kuchnie świata”, w dużej mierze inspirowany miejscami, w których byłam. W listopadzie 2017 r wyruszam w kilkumiesięczną podróż, więc dział będzie rósł jak szalony, a Wysmakowane zyska nowe, jeszcze bardziej „światowe” oblicze.

 

Blog wysmakowane

Wysmakowane istnieje stosunkowo krótko. Założone na przełomie 2016/ 2017 r, przede wszystkim jako odpowiedź na częste pytania znajomych o przepisy „bo coś im tak strasznie smakowało”. Blog kilka miesięcy istniał właściwie tylko dla mnie i właśnie dla bliskich mi osób. Coś jak prywatna „książka kucharska”. Na jesień 2017 r za sprawą coraz liczniejszych like’ów i komentarzy w social media wyczmychnął z spokojnej przystani „na zewnątrz”. Grono fanów na Facebook i ilość wejść na bloga rośnie dynamicznie każdego dnia. Bardzo serdecznie zapraszam jak najwięcej i jak najczęściej. Gotowanie dla Was jest niesamowitą przyjemnością, a pozytywne komentarze o przepisach, które testowaliście daje mi radość i powera na co dzień.

Gorąco zachęcam zarówno do zostawiania swoich komentarzy do poszczególnych przepisów jak i do kontaktu bezpośredniego (mail: kasia@wysmakowane.pl). Wszelkie kulinarne dyskusje to dla mnie czysta przyjemność.

 

Kursy kulinarne

  • „Gotuj z dbałością” – restauracja N31 Roberta Sowy – październik 2017 r. – nagroda główna w konkursie „Ambition – z dbałością” za przepis Wołowina w sosie hoi sin
  • „Olej rzepakowy w kuchni” – Food Lab Studio – maj 2017 r – nagroda główna w konkursie „Pokochaj Olej Rzepakowy” za przepis Wilgotna babka marmurkowa
  • „Mięso” – Food Lab Studio – wrzesień 2016 r.
  • „Kuchnie Świata” – Akademia Kurta Schellera – październik 2015 r.
  • „Street Food” – Akademia Kurta Schellera – wrzesień 2015 r.
  • „Kuchnia azjatycka” – Akademia Kurta Schellera – wrzesień 2015 r.
  • „Mięso” – Akademia Kurta Schellera – czerwiec 2015 r.
  • „Kuchnia Meksykańska” – Meksyk Oaxaca – marzec 2014 r.
  • „Desery Włoskie” – restauracja „Smaki Warszawy” – czerwiec 2013 r.

 Blog Wysmakowane kursy kulinarne

 

BLOG WYSMAKOWANE – ZASADY

Nie zgadzam się na kopiowanie i wykorzystywanie moich autorskich zdjęć w internecie lub publikacjach drukowanych, bez mojej zgody (Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych).

Publikacja komentarzy i zdjęć przez Użytkowników Użytkownik oświadcza, że posiada prawa autorskie do wszystkich przesyłanych i umieszczonych w komentarzach zdjęć i przyjmuje na siebie pełną odpowiedzialność za ewentualne nadużycia. Komentarze są publikowane po zatwierdzeniu