Tagi:

Jajka faszerowane żółtkiem z dodatkiem koperku, majonezu i kurkumy dla pięknie intensywnego, żółciutkiego koloru. Banalnie proste w wykonaniu, z zaledwie kilku składników. Koperek można zastąpić rzeżuchą lub nawet bardzo drobno posiekaną natką. A kurkumę – curry. Smak będzie intensywniejszy, a kolor bardziej wpadający w pomarańczowy, niemniej wciąż intensywny i śliczny. Polecam na nadchodzącą Wielkanoc. Sprawdź też pozostałe Wysmakowane propozycje (klik)

Jajka faszerowane żółtkiem z koperkiem

  • 4 jajka
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki drobno posiekanego koperku
  • łyżeczka kurkumy
  • sól i biały pieprz do smaku

Jajka ugotować na twardo. Po ostudzeniu obrać, przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtka tak by nie uszkodzić białka. Koperek drobno posiekać. Połowę koperku, majonez, musztardę i kurkumę włożyć razem z żółtkami do miseczki i utrzeć tak by nie było grudek żółtka. Spróbować i doprawić do smaku pieprzem i solą.

Lekko wilgotnymi dłońmi formować z masy kuleczki i wkładać je do wgłębień w jajkach po żółtku. Nafaszerowane połówki jajka obtaczać z zewnątrz w reszcie koperku. Układać na półmisku.

Jajka faszerowane żółtkiem

Polub Wysmakowane na facebooku. Będziesz na bieżąco z Wysmakowanymi wpisami, a mi będzie bardzo miło 🙂

Oceń ten przepis
recipe image
Recipe Name
Jajka faszerowane żółtkiem i koperkiem
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)