Tagi:

Margarita drink idealny prosto z Meksyku. Banalnie prosty. Orzeźwiający. I za każdym razem może smakować nieco inaczej, bo jest mnóstwo (najczęściej słodkich, owocowych) dodatków, które świetnie się z margaritą komponują. Do moich ulubionych należą margarita mango i margarita arbuzowa. Dziś przedstawiam Wam przepis na tą pierwszą. Jest absolutnie przepyszna! Do wykonania margarity potrzebujecie zaledwie kilka składników plus cukier kryształ do udekorowania brzegów kieliszka. Najważniejszym kluczem do sukcesu jest jednak samo mango. Koniecznie musi być miękkie, słodkie, soczyste. A pozostając w klimacie zapraszam na więcej dań z fenomenalnej kuchni meksykańskiej (dostępne tutaj).

Margarita mango

  • mango
  • 80 ml srebrnej tequili
  • 50 ml likieru pomarańczowego Cointreau
  • 50 ml soku świeżo wyciśniętego z limonki
  • kostki lodu
  • cukier kryształ na brzegi kieliszka

Mango obrać, usunąć z środka pestkę i pokroić na mniejsze części. Wszystkie składniki poza cukrem wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować aż będzie gładka, kremowa konsystencja. Brzegi kieliszka przetrzeć kawałkiem cytryny bądź limonki i obtoczyć dookoła w miseczce z cukrem. Do środka kieliszka przecedzić drink z shakera (bez ewentualnych kawałków lodu).

Margarita mango

Margarita mango
Ja z moją Meksykańską margaritą. W Chihuahua, Meksyk

 

Polub Wysmakowane na facebooku. Będziesz na bieżąco z Wysmakowanymi wpisami, a mi będzie bardzo miło 🙂

Oceń ten przepis
recipe image
Recipe Name
Margarita mango
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)