Tagi:

Najszybsze mini serniczki z jabłkami to propozycja na śniadanie na ciepło lub podwieczorek. Robi się szybko, ale chyba jeszcze szybciej się rozchodzą. 😉 Tak jak sernik zdecydowanie wolę po dobie w lodówce, tak te serniczki chyba bardziej smakowały mi od razu, na ciepło. W środek wsadziłam posiekane jabłka, ale serniczki tak nam zasmakowały, że na pewno wrócę do przepisu w lato i poeksperymentuję z leśnymi owocami. Coś czuję, że będzie pysznie!

Mini serniczki z jabłkami

  • 150 g zmielonego twarogu
  • 200 g mascarpone
  • 150 g gęstego jogurtu greckiego
  • 3 niewielkie jajka
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka cukru waniliowego
  • pełna łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 jabłka

Kokilki nasmarować masłem. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w niewielką kostkę. Białka dokładnie oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. W osobnej dużej misce zmiksować krótko oba sery, jogurt, żółtka, cukry i mąkę. Dodać białka w dwóch turach i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać jabłka. Masę serową rozkładać do kokilek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C i piec 30 minut.

Serniczki w kokilkach Mini serniczki z jabłkami

Polub Wysmakowane na facebooku. Będziesz na bieżąco z Wysmakowanymi wpisami, a mi będzie bardzo miło 🙂

 

Oceń ten przepis
recipe image
Recipe Name
Mini serniczki z jabłkami
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)