Tagi:

Muffinki sernikowe z malinami. Pyszna, słodka, domowa przekąska do zaserwowania w domu, bądź zabrania ze sobą na wynos. Masa sernikowa w moim ulubionym połączeniu serka kremowego, mascarpone i ricotty. Możecie zrobić z innego, waszego ulubionego przepisu na sernik. Muffinki sernikowe są bardzo szybkie w zrobieniu. Może być jeszcze szybciej jak zrezygnujecie z spodów. W razie jakichkolwiek wątpliwości jak przygotować idealny sernik zapraszam tutaj po więcej wskazówek.

Muffinki sernikowe z malinami

  • 100 g ciasteczek zbożowych
  • 30 g masła
  • 400 g serka kremowego np. Twój Smak, Philadelphia, Ostrovia…
  • 100 g ricotty
  • 250 g mascarpone
  • 2 łyżki budyniu waniliowego
  • 3 małe jajka
  • 100 g cukru drobnego do wypieków
  • 24 duże maliny + do podania

Wszystkie składniki doprowadzić do temperatury pokojowej. Masło roztopić starając się go za bardzo nie podgrzewać. Ciasteczka  pokruszyć na drobny pył i wymieszać z roztopionym masłem. Masę ciasteczkową równomiernie rozłożyć między papilotki i wklepać w dno.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.

Mascarpone zmiksować z serkiem kremowym i ricottą na gładką masę. Miksować krótko, na średnich obrotach, tylko do połączenia się. Dodać budyń, cukier i całe jajka. Znów krótko zmiksować. Masę sernikową wylać do papilotek na ciasteczkowe spody. Do środka każdego serniczka wcisnąć po 2 duże maliny. Wstawić do piekarnika i piec ok 25 minut aż masa na wierzchu będzie zupełnie ścięta. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na całą noc. Podawać obsypane resztą malin.

Muffinki sernikowe z malinami

 

Oceń ten przepis
recipe image
Recipe Name
Muffinki sernikowe z malinami
Published On
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)