Przepisy

Więcej

Trudność
Łatwy
TrudnośćŁatwy
Wydrukuj

Sałatka z paluszkami krabowymi, ogórkiem i jajkami

5,0
Rated 5 out of 5
5 na 5 gwiazdek (oparte na 4 ocenach)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Kilka dni temu miałam wielką przyjemność i frajdę uczestniczyć w Warsztatach z gwiazdą prowadzonych przez Anię z bloga Czosnek w Pomidorach, Asię z Ashplumplum i Rafała Maseraka, którego pewnie nie trzeba nikomu przedstawiać. Było wielkie gotowanie, masa atrakcji i oczywiście tańce, bo przecież z Rafałem nie mogłoby być inaczej. Warsztaty organizowane przez portal Allaboutlife, więc jak to u Allaboutlife wszystko było dopięte na ostatni guzik i zorganizowane na najwyższym poziomie.

Przygotowaliśmy kilka naprawdę świetnych dań, m.in. smoothie bowl z płatkami Mixit, risotto grzybowe na grzybach od Runoland, grzańca bezalkoholowego czy zupę krem z dyni na bazie Oryginalny sok o smaku jabłko z cynamonem i goździkami. Odlot! Zupa była rewelacyjna, ale rozeszła się w takim tempie, że nie miałam szans zrobić dla Was zdjęcia. Muszę powtórzyć przepis w domu i się z Wami podzielić bo zdecydowanie warto go szerzyć. A póki co zapraszam Was na super prostą i pyszną sałatkę. Sałatka z paluszkami krabowymi surimi, ogórkami konserwowymi, jajkami i selerem naciowym. Wykonuje się ją właściwie podczas gotowania jajek, potem tylko pokroić jajka, wymieszać i voila! Gotowe! Jeśli macie czas, to dobrze jest schłodzić sałatkę przed podaniem, ale nie jest to konieczne.

Sałatka z paluszkami krabowymi, ogórkiem i jajkami

  • opakowanie paluszków krabowych surimi
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 jajka
  • gałązka selera naciowego
  • pół pęczka szczypiorku
  • łyżka majonezu
  • sól i świeżo zmielony pieprz kolorowy

Ugotować jajka na twardo w lekko osolonej wodzie. W tym czasie resztę produktów pokroić w kostkę i przyprawić. Ugotowane jajka ostudzić i dość drobno pokroić. Dodać do sałatki i delikatnie wymieszać. Udekorować liśćmi selera naciowego.

sałatka z paluszkami krabowymi, jajkami i ogórkami

Fotorelacja z warsztatów

Allaboutlife jeszcze raz dziękuję za cudowny dzień. I za podzieleniem się zdjęciami. Bo prawie wszystkie zdjęcia w poniższej relacji są autorstwa Jarosława Antoniaka. Fotograficzna mini relacja ze spotkania:

ANT 4073
Wspaniali prowadzący 🙂
ANT 4835
Wielkie gotowanie z przyprawami Appetita, serem Lazur, paluszkami krabowymi Vici i mieszankami muesli od Mixit
ANT 5020
Wielkie gotowanie i pośrodku ja, tak zajęta gotowaniem, że nie mam czasu spojrzeć w obiektyw 😉
DSC 7966
Moja grupa podczas gotowania 😉 Najlepszy team!
ANT 3902
Sponsorzy – naturalne pyszności od Runoland
ANT 3918
Sponsorzy – Oryginalny sok na bazie którego wyczarowaliśmy wspomnianą już, rewelacyjną zupę dyniową
ANT 3895
Sponsorzy – cuda dla najmłodszych od Skipwish
ANT 5136
Wielki taneczny final z Rafałem Maserakiem

 

Polub Wysmakowane na facebooku. Będziesz na bieżąco z Wysmakowanymi wpisami, a mi będzie bardzo miło ?

Blog kulinarny Katarzyna Gintrowska

Cześć! Jestem Kasia...

...gotuję, piekę ifotogafuję z pasją

W kuchni mogę przesiadywać godzinami gotując, piekąc i testując nowe pomysły. Uwieczniam na zdjęciach dania, tak byście poczuli ich smak i zapach. Zapraszam. Zostańcie i rozgośćcie się na dłużej.

SPRAWDŹ KONIECZNIE:

Instagram

Najnowsze przepisy

Mikser kulinarny

Średnia ocen

5,0
Rated 5 out of 5
5 na 5 gwiazdek (oparte na 4 ocenach)

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype
Share on pocket
Share on tumblr
Share on vk
Share on reddit
Share on stumbleupon
Share on xing
Share on digg
Share on odnoklassniki

Komentarze

19 odpowiedzi

  1. Sama kiedyś prowadziłam bloga kulinarnego, ale Twój to mistrzostwo. Paluszki krabowe uwielbiam, kiedyś na pewno wypróbuję Twój przepis, a warsztatów no cóż na maxa zazdroszczę!

  2. A mnie zaintrygowało połączenie paluszków krabowych z ogórkiem konserwowym… Nigdy czegoś takiego nie jadłam. Chyba znalazłam inspirację na sałatkę, którą podam przyjaciołom w piątek, dzięki! ?

    1. Smakowo czy składem? 😉 Spodobało mi się porównanie w wcześniejszym komentarzu do parówek! Trafne! Dlatego jedno i drugie jadam sporadycznie, ale tu akurat paluszki krabowe pasują naprawdę świetnie.

  3. Całkiem niezły to pomysł, by organizować warsztaty, o tym co się pisze i co się przede wszystkim robi, a do tego uatrakcyjniać ich Gwiazdą. Uczestniczenie w takich spotkaniach, to na pewno gra warta świeczki.
    Uczestniczenie w grupie „Blogi (nie tylko) Konkursowe” choćby od czasu do czasu i umieszczanie tam linków do swoich wpisów, gdy pojawia się taka okazja, to też może przynieść dodatkowy sukces, a okazja właśnie jest.
    Warto, bo choć ta sałatka nie jest „warsztatowa” (tak sądzę), to jednak jest bardzo ciekawa.

    1. Witku 3x TAK! (1) takie warsztaty to świetna sprawa (2) Sałatka już pojawiła się na Blogach 😉 (3) Tak, zdjęcie było zrobione na warsztacie. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 2 MB. Możesz załączyć do komentarza: zdjęcie. Drop files here

Reklamy

Najnowsze przepisy

Na blogu w przepisach zazwyczaj ilości podane są wagowo (w gramach). Jeśli jednak komuś wygodniej jest odmierzać składniki łyżką czy szklanką, poniżej podaję orientacyjne ilości, które należy przyjąć. 

MIarki

  • 1 szklanka o pojemności 250 ml
  • 1 łyżka o pojemności 15 ml
  • 1 łyżeczka o pojemności 5 ml

Woda / Mleko

  • 1 szklanka = 250g, 1 łyżka = 15g, 1 łyżeczka = 5g

MĄKA PSZENNA / MĄKA ZIEMNIACZANA / CUKIER PUDER

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

MĄKA KRUPCZATKA

  • 1 szklanka = 210g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

CUKIER

  • 1 szklanka = 220g, 1 łyżka = 13g, 1 łyżeczka = 5g

ŚMIETANA 30%

  • 1 szklanka = 260g, 1 łyżka = 16g, 1 łyżeczka = 5g

OLEJ

  • 1 szklanka = 230g, 1 łyżka = 14g, 1 łyżeczka = 5g

MIÓD

  • 1 szklanka = 360g, 1 łyżka = 22g, łyżeczka = 7g
To ważne zwłaszcza przy wypiekach, gdzie czasem naprawdę liczy się precyzja i często nie możemy zdać się na własny smak jak przy gotowaniu posiłków.

KAKAO

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

MLEKO W PROSZKU

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

ORZECHY ZMIELONE

  • 1 szklanka = 130g, 1 łyżka = 8g, 1 łyżeczka = 3g

WIÓRKI KOKOSOWE / MIGDAŁY ZMIELONE / PŁATKI OWSIANE

  • 1 szklanka = 110g, 1 łyżka = 9g, 1 łyżeczka = 2g

MAK

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

żelatyna

  • 1 łyżeczka = 3g

DROŻDŻE SUSZONE

(drożdże świeże zawsze dwa razy tyle co suszonych)

  • 1 łyżeczka = 4g
naleśniki dwukolorowe z kakao

Hej!

jak zauważyliście moja strona została zmieniona. :)

Wszystkie Wasze komentarze i oceny zostały przeniesione. Mam nadzieję, że nowy wygląd będzie dla Was bardziej przyjazny i szybciej znajdziecie przepis którego u mnie szukacie na blogu.

Zapisz się do Newslettera i bądź na bieżąco z najnowszymi przepisami