Tagi:

Tortilla z serem i szynką czyli ekspresowa, niezawodna przekąska, która zawsze cieszy się dużym powodzeniem. Idealnie sprawdzi się na niezobowiązującej imprezie czy w przypadku niezapowiedzianych gości. Tortillę po zrobieniu dobrze jest schłodzić chwilę w lodówce przed podaniem, ale jeśli nie mamy czasu to nie jest to konieczne.

Tortilla z serem i szynką

  • 3 placki tortilli pszennej
  • 6 dużych plasterków wędliny
  • 6 dużych plasterków sera żółtego
  • 120 g serka kremowego śmietankowego
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • pełna łyżeczka musztardy
  • duży ząbek czosnku
  • przyprawy do smaku: sól, pieprz cayenne i czarny pieprz
  • 2 czubate łyżka posiekanej natki
  • garść sałaty (dowolna, może być miks) / roszponki

W większej misce dokładnie wymieszać serek kremowy, majonez, jogurt, musztardę drobno posiekaną natkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku pieprzem, pieprzem cayenne i solą. Rozsmarować na tortillach. Na paście układać ser żółty i wędlinę. Wyłożyć poszarpaną sałatę i zwijać ściśle w roladki po czym pokroić w poprzek na paski ok 2 cm grubości.

Tortilla z serem i szynką

Więcej przepisów na drobne przekąski typu finger food pod tagiem Finger Food. 😛 Do pary do tortilli z wędliną i z serem można przygotować tortille  tuńczykiem i kukurydzą.

 

Polub Wysmakowane na facebooku. Będziesz na bieżąco z Wysmakowanymi wpisami, a mi będzie bardzo miło 🙂

 

Oceń ten przepis
recipe image
Recipe Name
Tortilla z serem i szynką
Published On
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 20 Review(s)