Tagi:

Tortilla z tuńczykiem, mozzarellą i kukurydzą to ekstremalnie szybka przekąska, idealna na niezobowiązujące imprezy, kolacje na co dzień, ale i na awaryjne sytuacje = niespodziewani goście. Wystarczy mieć w domu placki tortilli i puszkę tuńczyka i kukurydzy. Resztę dodatków można modyfikować w zależności od własnych preferencji i tego co akurat posiadacie 🙂 Tortille po zawinięciu dobrze jest schłodzić chwilę w lodówce przed podaniem, ale jeśli nie macie na to czasu, nie jest to konieczne.

Tortilla z tuńczykiem, mozzarellą i kukurydzą

  • 3 placki tortilli
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • pół puszki kukurydzy
  • 1/3 ogórka gruntowego
  • ćwiartka cebuli
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • kulka mozzarelli
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • świeżo zmielony pieprz

Tuńczyk i kukurydzę dokładnie odsączyć. Mozzarellę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Ogórka umyć i posiekać na cienkie paseczki. Cebulę posiekać w piórka, szczypiorek drobno. W większej misce dokładnie wymieszać majonez, jogurt, musztardę i pieprz. Dodać wszystkie warzywa, ser i tuńczyka i delikatnie wymieszać. Rozsmarować na tortillach i zwijać ściśle w roladki po czym pokroić w poprzek na paski ok 2 cm grubości.

Tortilla z tuńczykiem, mozzarellą i kukurydzą

Więcej przepisów na drobne przekąski typu finger food pod tagiem Finger Food. 😛 Przede wszystkim bardzo polecam Roladki z cukinii, które przepięknie prezentują się na stole, oraz Pogacze serowe, które szykuje się łatwo, można długo przechowywać i są absolutnie genialnym, imprezowym snackiem.

 

Polub Wysmakowane na facebooku. Będziesz na bieżąco z Wysmakowanymi wpisami, a mi będzie bardzo miło 🙂

 

Oceń ten przepis
recipe image
Recipe Name
Tortilla z tuńczykiem, mozzarellą i kukurydzą
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 35 Review(s)