Wydrukuj

Chrupiące gofry w menu – prosty krok do zwiększenia sprzedaży

0,0
0,0 na 5 gwiazdek (oparte na 0 ocenach)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

WPIS PROMOCYJNY REKLAMODAWCY DEDYKOWANY DLA WŁAŚCICIELI PUNKTÓW GASTRONOMICZNYCH

 

Gofry to przysmak, który doskonale uzupełni ofertę każdej kawiarni lub lodziarni. Ich uniwersalność, atrakcyjny wygląd i niezrównany smak sprawiają, że stają się nie tylko coraz popularniejszym wyborem wśród deserów, ale także wśród przekąsek wytrawnych. Decyzja o wprowadzeniu gofrów do menu może przynieść wiele korzyści, zwłaszcza jeśli zdecydujesz się na korzystanie z gotowej mieszanki do gofrów. Dlaczego to dobry pomysł? Sprawdź, jak w prosty sposób zwiększyć sprzedaż w swoim lokalu.

Proste i szybkie przygotowania

Gotowa mieszanka do gofrów to doskonałe rozwiązanie dla gastronomii. Dzięki niej szybko i bez problemu przygotujesz ciasto na pyszne, puszyste gofry. Proszek do gofrów wystarczy połączyć z wodą i olejem, i upiec w gofrownicy. Korzystając z gotowej mieszanki masz gwarancję powtarzalnej jakości: każdy gofr wychodzi tak samo chrupiący na zewnątrz i puszysty w środku. Niezależnie od tego, kto danego gofra przygotowywał.

Nawet dla małego lokalu

Aby serwować gofry, potrzebujesz jedynie gofrownicy i kilku podstawowych sprzętów . Nie dość, że gofrownica do zrobienia gofrów jest stosunkowo tania, to jeszcze nie zajmuje zbyt wiele miejsca. To idealne rozwiązanie nawet dla lokali o ograniczonej przestrzeni.

Atrakcyjna marża

Koszt przygotowania gofrów z gotowej mieszanki jest niski, co pozwala na uzyskanie wysokiej marży, szczególnie przy sprzedaży z dodatkami. Poza sezonem letnim gofry to idealny sposób przyciągnięcia klientów do lodziarni. Zwłaszcza, że można serwować je także na słono, jako przekąskę lub nawet lunch.

Gofry dla każdego

Gofry serwować można jako pyszny deser, ale także jako sycącą przekąskę. Możesz łatwo dostosować ich formę do oczekiwań klientów, oferując szeroką gamę dodatków – począwszy od słodkich po słone, wytrawne. Wystarczą dwa rodzaje mieszanki do gofrów: Mieszanka do gofrów słodkich i mieszanka do gofrów słonych. Na ich bazie możesz przygotować kilkanaście rodzajów przekąsek.

Pomysły na serwowanie gofrów słodkich

Opracowując receptury możesz pozwolić sobie na szczyptę szaleństwa i dać upust kreatywności. Gofry możesz połączyć z tak wieloma dodatkami, że ogranicza Cię tylko Twoja własna wyobraźnia. Świetnie komponują się z bitą śmietaną, z różnymi polewami, frużelinami, kremami i pastami. Możesz podawać je z owocami: świeżymi, konserwowymi i konfiturami. Świetnym dodatkiem będą wszelkiego typu bakalie, posypki i czekolada. A nawet lody!

proszek do gofrów
zdjęcie reklamodawcy

Pomysły na serwowanie gofrów na słono

Gofry na lunch? Oczywiście! Wystarczy mieszanka do gofrów wytrawnych i różne dodatki: mięsne, warzywne, serowe. Na gofrach możesz serwować jajko sadzone, nuggetsy, wędzonego łososia.. Opcji jest naprawdę wiele. Możesz sam ustalić konkretne wersje, które zawrzesz w menu lub pozwolić klientom na samodzielne komponowanie gofrowych wariacji.

Gofry jako dobra inwestycja

Wprowadzenie gofrów do menu kawiarni lub lodziarni to świetna inwestycja, która przyciągnie nowych klientów i zwiększy zadowolenie stałych gości. Gotowe mieszanki do gofrów zapewniają wygodę, powtarzalną jakość i łatwość obsługi – to idealne rozwiązanie dla każdego lokalu, który chce wyróżnić się na tle konkurencji.

Chcesz wzbogacić swoją ofertę i zwiększyć sprzedaż? Gofry z gotowej mieszanki to krok w stronę większych zysków i lepszej reputacji Twojego biznesu.

gofry na obiad
zdjęcie reklamodawcy

Wpis reklamowy i zdjęcia reklamodawcy REKLAMA DEDYKOWANA DLA WŁAŚCICIELI PUNKTÓW GASTRONOMICZNYCH

Średnia ocen

0,0
0,0 na 5 gwiazdek (oparte na 0 ocenach)

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype
Share on pocket
Share on tumblr
Share on vk
Share on reddit
Share on stumbleupon
Share on xing
Share on digg
Share on odnoklassniki

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 2 MB. Możesz załączyć do komentarza: zdjęcie. Drop files here

Reklamy

Najnowsze przepisy

No data was found
Na blogu w przepisach zazwyczaj ilości podane są wagowo (w gramach). Jeśli jednak komuś wygodniej jest odmierzać składniki łyżką czy szklanką, poniżej podaję orientacyjne ilości, które należy przyjąć. 

MIarki

  • 1 szklanka o pojemności 250 ml
  • 1 łyżka o pojemności 15 ml
  • 1 łyżeczka o pojemności 5 ml

Woda / Mleko

  • 1 szklanka = 250g, 1 łyżka = 15g, 1 łyżeczka = 5g

MĄKA PSZENNA / MĄKA ZIEMNIACZANA / CUKIER PUDER

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

MĄKA KRUPCZATKA

  • 1 szklanka = 210g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

CUKIER

  • 1 szklanka = 220g, 1 łyżka = 13g, 1 łyżeczka = 5g

ŚMIETANA 30%

  • 1 szklanka = 260g, 1 łyżka = 16g, 1 łyżeczka = 5g

OLEJ

  • 1 szklanka = 230g, 1 łyżka = 14g, 1 łyżeczka = 5g

MIÓD

  • 1 szklanka = 360g, 1 łyżka = 22g, łyżeczka = 7g
To ważne zwłaszcza przy wypiekach, gdzie czasem naprawdę liczy się precyzja i często nie możemy zdać się na własny smak jak przy gotowaniu posiłków.

KAKAO

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

MLEKO W PROSZKU

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

ORZECHY ZMIELONE

  • 1 szklanka = 130g, 1 łyżka = 8g, 1 łyżeczka = 3g

WIÓRKI KOKOSOWE / MIGDAŁY ZMIELONE / PŁATKI OWSIANE

  • 1 szklanka = 110g, 1 łyżka = 9g, 1 łyżeczka = 2g

MAK

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

żelatyna

  • 1 łyżeczka = 3g

DROŻDŻE SUSZONE

(drożdże świeże zawsze dwa razy tyle co suszonych)

  • 1 łyżeczka = 4g