
- Potrzebny czas: 20 minut
- Porcja: ok 25 sztuk
- Poziom trudności: Łatwy
Autor Wysmakowane 9 lipca 2021
Miałam płatki owsiane, miałam masło orzechowe i miałam mnóstwo róznych nasion i bakalii. A nade wszystko, miałam mocno dojrzałe banany! A to u nas wybitna rzadkość. Przy takiej bandzie bananożerców, uchodowanie bananów przed zniknięciem, graniczy niemal z cudem! To chyba magia początku wakacji, gdy stragany uginają się pod całym dobrodziejstwem lata. Dzieci tak się zajadały borówkami, truskawkami i malinami, że jakoś ominęli te banany!
– 3 niewielki, mocno dojrzałe banany
– 1 szklanka płatków owsianych
– 2 czubate łyżki masła orzechowego (najlepiej crunchy)
– 3 łyżki mieszanki dowolnych suszonych owoców
– 2 łyżki wiórków kokosowych
– 2 łyżki ziaren słonecznika
– łyżka płatków migdałowych
Piekarnik nagrzać do 170 stopni C (góra – dół, bez termoobiegu). Banany rozgnieść widelcem, dodać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wszystko wymieszać.
Jeśli chcesz być na bieżąco z wysmakowanymi przepisami to zapraszam Cię serdecznie do zaobserwowania mnie na Facebook i/ lub na Instagramie. Będzie mi bardzo miło Cię ugościć.
4 Responses
No i się pieką 😁na górę dodałam jeszcze po dwie jagody 😋 już wiem, że będzie pycha.
Dziękuję za przepis.
Cudnie, mam nadzieję, że smakowały tak dobrze, jak się zapowiadały podczas pieczenia 😉
Zdrowe, pyszne i względnie niskokaloryczne… okazały się idealne w mojej diecie. Dziękuję za bardzo dobry przepis! Jeszcze tu wrócę 🙂
Bardzo mnie to cieszy. Oczywiście zapraszam serdecznie jak najczęściej.