Przepisy

Więcej

Trudność
Łatwy
TrudnośćŁatwy
Wydrukuj

Ciasteczka popękane czekoladowe

0,0
Rated 0 out of 5
0 na 5 gwiazdek (oparte na 0 ocenach)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

CIASTECZKA POPĘKANE CZEKOLADOWE

Ciasteczka popękane czekoladowe. Konsystencja jest OBŁEDNA!!! Ciasteczka są cudownie chrupiące z zewnątrz, lekko płynne w środku, z wyczuwalnymi orzechami. Nie mam słów. Najlepsze czekoladowe ciastka jakie jadłam! Po prostu musicie je przetestować i przekonać się sami.

Wolisz przepis w formie VIDEO? Polub wybrany profil, zostań na dłużej i bądź na bieżąco z Wysmakowanymi video-postami. 

  • Zapraszam Cię serdecznie na mój profil na Instagramie. W tym poście znajdziesz film z szykowania ciasteczek -> Instagram Wysmakowane
  • A poniżej VIDEO na wysmakowanym kanale na Youtube – subskrybuj, żeby być na bieżąco. 
Play Video about Ciasteczka popękane czekoladowe

CIASTECZKA POPĘKANE CZEKOLADOWE

CIASTECZKA POPĘKANE CZEKOLADOWE

Masło rozpuścić w garnku. Dodać połamaną na kostki czekoladę. Roztopić, do otrzymania gładkiej konsystencji. Ostudzić.

W osobnej misce ubić całe jajka. Stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając. Do ubitych jajek wlać ostudzoną czekoladę. Wymieszać. Dodać przesiane suche składniki: mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać. Na koniec dodać orzechy i sól. Ostatni raz wymieszać.

Masę bardzo mocno schłodzić w lodówce lub krócej w zamrażarce. Wykładać na blachę piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 12 minut aż wokół ciasteczek zrobi się cienka, chrupiąca, popękana warstwa.

Jeśli chcesz być na bieżąco z wysmakowanymi przepisami to zapraszam Cię serdecznie do zaobserwowania mnie na Facebook i/ lub na Instagramie. Będzie mi bardzo miło Cię ugościć.

Ciasteczka popękane czekoladowe
Spodobał Ci się przepis? Sprawdź też koniecznie:
Amerykańskie ciasteczka z białą czekoladą i truskawkami
AMERYKAŃSKIE CIASTECZKA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Ciasteczka z krówkami jak wykorzystać krówki przepis!
CIASTECZKA Z KRÓWKAMI
szybkie proste ciasto
ZOBACZ E-BOOK I POBIERZ FRAGMENT
Blog kulinarny Katarzyna Gintrowska

Cześć! Jestem Kasia...

...gotuję, piekę ifotogafuję z pasją

W kuchni mogę przesiadywać godzinami gotując, piekąc i testując nowe pomysły. Uwieczniam na zdjęciach dania, tak byście poczuli ich smak i zapach. Zapraszam. Zostańcie i rozgośćcie się na dłużej.

SPRAWDŹ KONIECZNIE:

Instagram

Najnowsze przepisy

Mikser kulinarny

Średnia ocen

0,0
Rated 0 out of 5
0 na 5 gwiazdek (oparte na 0 ocenach)

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype
Share on pocket
Share on tumblr
Share on vk
Share on reddit
Share on stumbleupon
Share on xing
Share on digg
Share on odnoklassniki

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 2 MB. Możesz załączyć do komentarza: zdjęcie. Drop files here

Reklamy

Najnowsze przepisy

Na blogu w przepisach zazwyczaj ilości podane są wagowo (w gramach). Jeśli jednak komuś wygodniej jest odmierzać składniki łyżką czy szklanką, poniżej podaję orientacyjne ilości, które należy przyjąć. 

MIarki

  • 1 szklanka o pojemności 250 ml
  • 1 łyżka o pojemności 15 ml
  • 1 łyżeczka o pojemności 5 ml

Woda / Mleko

  • 1 szklanka = 250g, 1 łyżka = 15g, 1 łyżeczka = 5g

MĄKA PSZENNA / MĄKA ZIEMNIACZANA / CUKIER PUDER

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

MĄKA KRUPCZATKA

  • 1 szklanka = 210g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

CUKIER

  • 1 szklanka = 220g, 1 łyżka = 13g, 1 łyżeczka = 5g

ŚMIETANA 30%

  • 1 szklanka = 260g, 1 łyżka = 16g, 1 łyżeczka = 5g

OLEJ

  • 1 szklanka = 230g, 1 łyżka = 14g, 1 łyżeczka = 5g

MIÓD

  • 1 szklanka = 360g, 1 łyżka = 22g, łyżeczka = 7g
To ważne zwłaszcza przy wypiekach, gdzie czasem naprawdę liczy się precyzja i często nie możemy zdać się na własny smak jak przy gotowaniu posiłków.

KAKAO

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

MLEKO W PROSZKU

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

ORZECHY ZMIELONE

  • 1 szklanka = 130g, 1 łyżka = 8g, 1 łyżeczka = 3g

WIÓRKI KOKOSOWE / MIGDAŁY ZMIELONE / PŁATKI OWSIANE

  • 1 szklanka = 110g, 1 łyżka = 9g, 1 łyżeczka = 2g

MAK

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

żelatyna

  • 1 łyżeczka = 3g

DROŻDŻE SUSZONE

(drożdże świeże zawsze dwa razy tyle co suszonych)

  • 1 łyżeczka = 4g
naleśniki dwukolorowe z kakao

Hej!

jak zauważyliście moja strona została zmieniona. :)

Wszystkie Wasze komentarze i oceny zostały przeniesione. Mam nadzieję, że nowy wygląd będzie dla Was bardziej przyjazny i szybciej znajdziecie przepis którego u mnie szukacie na blogu.

Zapisz się do Newslettera i bądź na bieżąco z najnowszymi przepisami