Przepisy

Więcej

Ciasteczka z krówkami i bakaliami

0,0
Rated 0 out of 5
0 na 5 gwiazdek (oparte na 0 ocenach)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

WYSMAKOWANE PERSONALIZOWANE KRÓWKI

Zamówiłam sobie ostatnio szalenie Wysmakowane krówki! Zobaczcie na zdjęciach poniżej jak super wyglądają. Personalizowany wzór, ręcznie zawijane i bardzo estetycznie zapakowane.

Oczywiście, jak tylko przyszły, to natychmiast rozpakowałam jedną na spróbowanie. I przepadłam! Takich krówek to ja od wieków nie jadłam. Idealnie się ciągną i ten śmietankowy zapach!  Cudo po prostu! Uwielbiam (i bardzo doceniam) tak świetne jakościowo produkty. Skład: cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku pełne(14,5%), margaryna , aromat. Brawo dla Pasterzy Cukrówek!

Na stronie www.cukrowki.pl możecie też sami zamówić sobie takie krówki. Można wybrać jeden z wielu dostępnych wzorów lub stworzyć własny np. z imieniem dziecka/ ważną datą itd. Są też krówki tematyczne np. na ślub/ na urodziny/ na Andrzejki (jeszcze zdążycie!) i oczywiście Świąteczne! I jeszcze wisienka na torcie: Krówkowy kalendarz adwentowy. Każde dzień to jedna pyszna krówka. A każda krówka zawiera inne świąteczne zadanie do wykonania. Brzmi jak super zabawa. 3…2…1… startujemy 1 grudnia! 

kalendarz adwentowy z zadaniami

CIASTECZKA Z KRÓWKAMI

Oczywiście nie mogłam się oprzeć pokusie, by od razu nie przetestować krówek w jakimś wypieku. Przygotowaliśmy, więc razem z dziećmi proste, próbnie ciasteczka dla Mikołajka Tak na zachętę, co by na pewno do nas przyszedł ;). Ciasteczka z krówkami wyszły rewelacyjnie! Jest duża nadzieja, że się skusi i zawita do nas już 6 grudnia. Na takie ciasteczka z krówkami to zdecydowanie ciężko się nie skusić.  😉

CIASTECZKA Z KRÓWKAMI​

CIASTECZKA Z KRÓWKAMI​

Wszystkie składniki zdecydowanie powinny być w temperaturze pokojowej.  Piekarnik nagrzać do 180 stopni C (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). 

Masło i cukier drobny utrzeć mikserem do otrzymania jasnej i mocno puszystej masy. Ciągle miksując dodać całe jajko. Miksować do połączenia. Bezpośrednio do masy przesiać przez sitko mąkę pszenną, sól i sodę. Krótko wymieszać. Na koniec, do masy dodać posiekaną czekoladę, krówki  oraz opcjonalnie także bakalie. Połączyć.

Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy odrywać po kawałku ciasta. Formować małe kulki, wielkości mniej więcej orzecha włoskiego. Lekko spłaszczać kulki między dłońmi i układać na przygotowanej blaszce. Koniecznie zachować odstępy między ciasteczkami. bo urosną i wzwyż i wszerz. Blachę z ciasteczkami wsunąć do piekarnika. Piec ok. 10 min, aż ciasteczka zaczną się ładnie rumienić. W połowie pieczenia blachę wysunąć z piekarnika i ciasteczka z wierzchu posypać kawałkami czekolady i krówek. 

Po upieczeniu, ciasteczka przełożyć na metalową kratę i zostawić do ostudzenia. Ciasteczka z krówkami przechowywać max. tydzień czasu, najlepiej szczelnie zamknięte, w temperaturze pokojowej. 

Jeśli chcesz być na bieżąco z wysmakowanymi przepisami to zapraszam Cię serdecznie do zaobserwowania mnie na Facebook i/ lub na Instagramie. Będzie mi bardzo miło Cię ugościć.

Ciasteczka z krówkami jak wykorzystać krówki przepis!
Ciasteczka z krówkami krówki personalizowane firma

POST ZAWIERA LINKI SPONSOROWANE DO SKLEPU Z KRÓWKAMI CUKRÓWKI.PL

Spodobał Ci się przepis? Sprawdź też koniecznie:
Amerykańskie ciasteczka z białą czekoladą i truskawkami
AMERYKAŃSKIE CIASTECZKA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Świąteczne ciasteczka bałwanki
ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA BAŁWANKI
szybkie proste ciasto
ZOBACZ E-BOOK I POBIERZ FRAGMENT
Blog kulinarny Katarzyna Gintrowska

Cześć! Jestem Kasia...

...gotuję, piekę ifotogafuję z pasją

W kuchni mogę przesiadywać godzinami gotując, piekąc i testując nowe pomysły. Uwieczniam na zdjęciach dania, tak byście poczuli ich smak i zapach. Zapraszam. Zostańcie i rozgośćcie się na dłużej.

SPRAWDŹ KONIECZNIE:

Instagram

Najnowsze przepisy

Mikser kulinarny

Średnia ocen

0,0
Rated 0 out of 5
0 na 5 gwiazdek (oparte na 0 ocenach)

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype
Share on pocket
Share on tumblr
Share on vk
Share on reddit
Share on stumbleupon
Share on xing
Share on digg
Share on odnoklassniki

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 2 MB. Możesz załączyć do komentarza: zdjęcie. Drop files here

Reklamy

Najnowsze przepisy

Na blogu w przepisach zazwyczaj ilości podane są wagowo (w gramach). Jeśli jednak komuś wygodniej jest odmierzać składniki łyżką czy szklanką, poniżej podaję orientacyjne ilości, które należy przyjąć. 

MIarki

  • 1 szklanka o pojemności 250 ml
  • 1 łyżka o pojemności 15 ml
  • 1 łyżeczka o pojemności 5 ml

Woda / Mleko

  • 1 szklanka = 250g, 1 łyżka = 15g, 1 łyżeczka = 5g

MĄKA PSZENNA / MĄKA ZIEMNIACZANA / CUKIER PUDER

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

MĄKA KRUPCZATKA

  • 1 szklanka = 210g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

CUKIER

  • 1 szklanka = 220g, 1 łyżka = 13g, 1 łyżeczka = 5g

ŚMIETANA 30%

  • 1 szklanka = 260g, 1 łyżka = 16g, 1 łyżeczka = 5g

OLEJ

  • 1 szklanka = 230g, 1 łyżka = 14g, 1 łyżeczka = 5g

MIÓD

  • 1 szklanka = 360g, 1 łyżka = 22g, łyżeczka = 7g
To ważne zwłaszcza przy wypiekach, gdzie czasem naprawdę liczy się precyzja i często nie możemy zdać się na własny smak jak przy gotowaniu posiłków.

KAKAO

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

MLEKO W PROSZKU

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

ORZECHY ZMIELONE

  • 1 szklanka = 130g, 1 łyżka = 8g, 1 łyżeczka = 3g

WIÓRKI KOKOSOWE / MIGDAŁY ZMIELONE / PŁATKI OWSIANE

  • 1 szklanka = 110g, 1 łyżka = 9g, 1 łyżeczka = 2g

MAK

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

żelatyna

  • 1 łyżeczka = 3g

DROŻDŻE SUSZONE

(drożdże świeże zawsze dwa razy tyle co suszonych)

  • 1 łyżeczka = 4g
naleśniki dwukolorowe z kakao

Hej!

jak zauważyliście moja strona została zmieniona. :)

Wszystkie Wasze komentarze i oceny zostały przeniesione. Mam nadzieję, że nowy wygląd będzie dla Was bardziej przyjazny i szybciej znajdziecie przepis którego u mnie szukacie na blogu.

Zapisz się do Newslettera i bądź na bieżąco z najnowszymi przepisami