Trudność
Łatwy
Czas
3 dni
TrudnośćŁatwy
Czas3 dni
Wydrukuj

Domowa wędlina z polędwicy wieprzowej – idealna

0,0
0,0 na 5 gwiazdek (oparte na 0 ocenach)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

DOMOWA WĘDLINA Z POLĘDWICY WIEPRZOWEJ

Ten przepis miał 2,3 mln wyświetleń gdy publikowałam go rok temu na Instagramie. A w tym roku już 1.9 mln. Mnóstwo osób już skorzystało z tego patentu i potwierdza, że taka domowa wędlina z polędwicy wieprzowej jest po prostu doskonała! Wow!🤩🤩

Kilka wybranych opinii:

Koniec wymówek! Nie ma że nie robię domowych wędlin bo za trudne. Ta jest dziecinnie prosta! Dosłownie 3 min roboty, a tak to robi się właściwie sama

Domowa wędlina z polędwiczki wieprzowej
⭐️Wędlina z tego przepisu robi się właściwie sama łącznie 3 minuty roboty
⭐️Konsystencja i smak 10/10
⭐️Idealna na świąteczny stół

To co? Pieczemy? Nie narobisz się a wyjdzie WOW!

WYKONANIE PRZEPISU W FORMIE VIDEO NA MOIM WYSMAKOWANYM INSTAGRAMIE: Domowa wędlina z polędwicy wieprzowej – VIDEO. Zachęcam do obejrzenia filmu i zaobserwowania profilu 🙂

Więcej przepisów na domowe wędliny pod tagiem: DOMOWA WĘDLINA

DOMOWA WĘDLINA Z POLĘDWICY WIEPRZOWEJ

DOMOWA WĘDLINA Z POLĘDWICY WIEPRZOWEJ

Zagotuj wodę i dodaj do niej wszystkie składniki zalewy. Dobrze wymieszaj i odstaw do ostudzenia. Do chłodnej wody włóż oczyszczoną polędwiczkę. Szczelnie przykryj i wstaw do lodówki na 3 dni. Codziennie obracaj na drugą stronę.

Po 3 dniach wyjmij mięso z zalewy, porządnie opłucz i osusz. Wymieszaj przyprawy “do obtoczenia” i obtocz (surprise surprise :)) polędwiczkę. Przełóż do naczynia żaroodpornego z bardzo szczelną przykrywą. Wstaw do piekarnika i piecz przez ok 90 min w 130 stopniach C (uwaga! Inaczej niż na filmie). Po tym czasie sprawdź czy polędwiczka jest już gotowa. Ewent dopiecz chwilę ale raczej nie będzie to potrzebne.

Jeśli chcesz być na bieżąco z wysmakowanymi przepisami to zapraszam Cię serdecznie do zaobserwowania mnie na Facebook i/ lub na Instagramie. Będzie mi bardzo miło Cię ugościć.

Domowa wędlina z polędwicy wieprzowej - idealna
Spodobał Ci się przepis? Sprawdź też koniecznie:
Gotowany indyk na kanapki
GOTOWANY INDYK
Pieczony schab w sosie musztardowo pomarańczowym
SCHAB W SOSIE MUSZTARDOWO POMARAŃCZOWYM
szybkie proste ciasto
ZOBACZ E-BOOK I POBIERZ FRAGMENT
Blog kulinarny Katarzyna Gintrowska

Cześć! Jestem Kasia...

...gotuję, piekę ifotogafuję z pasją

W kuchni mogę przesiadywać godzinami gotując, piekąc i testując nowe pomysły. Uwieczniam na zdjęciach dania, tak byście poczuli ich smak i zapach. Zapraszam. Zostańcie i rozgośćcie się na dłużej.

SPRAWDŹ KONIECZNIE:

Instagram

Najnowsze przepisy

Mikser kulinarny

Średnia ocen

0,0
0,0 na 5 gwiazdek (oparte na 0 ocenach)

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype
Share on pocket
Share on tumblr
Share on vk
Share on reddit
Share on stumbleupon
Share on xing
Share on digg
Share on odnoklassniki

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 2 MB. Możesz załączyć do komentarza: zdjęcie. Drop files here

Reklamy

Najnowsze przepisy

No data was found
Na blogu w przepisach zazwyczaj ilości podane są wagowo (w gramach). Jeśli jednak komuś wygodniej jest odmierzać składniki łyżką czy szklanką, poniżej podaję orientacyjne ilości, które należy przyjąć. 

MIarki

  • 1 szklanka o pojemności 250 ml
  • 1 łyżka o pojemności 15 ml
  • 1 łyżeczka o pojemności 5 ml

Woda / Mleko

  • 1 szklanka = 250g, 1 łyżka = 15g, 1 łyżeczka = 5g

MĄKA PSZENNA / MĄKA ZIEMNIACZANA / CUKIER PUDER

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

MĄKA KRUPCZATKA

  • 1 szklanka = 210g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

CUKIER

  • 1 szklanka = 220g, 1 łyżka = 13g, 1 łyżeczka = 5g

ŚMIETANA 30%

  • 1 szklanka = 260g, 1 łyżka = 16g, 1 łyżeczka = 5g

OLEJ

  • 1 szklanka = 230g, 1 łyżka = 14g, 1 łyżeczka = 5g

MIÓD

  • 1 szklanka = 360g, 1 łyżka = 22g, łyżeczka = 7g
To ważne zwłaszcza przy wypiekach, gdzie czasem naprawdę liczy się precyzja i często nie możemy zdać się na własny smak jak przy gotowaniu posiłków.

KAKAO

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

MLEKO W PROSZKU

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

ORZECHY ZMIELONE

  • 1 szklanka = 130g, 1 łyżka = 8g, 1 łyżeczka = 3g

WIÓRKI KOKOSOWE / MIGDAŁY ZMIELONE / PŁATKI OWSIANE

  • 1 szklanka = 110g, 1 łyżka = 9g, 1 łyżeczka = 2g

MAK

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

żelatyna

  • 1 łyżeczka = 3g

DROŻDŻE SUSZONE

(drożdże świeże zawsze dwa razy tyle co suszonych)

  • 1 łyżeczka = 4g