- Potrzebny czas: 15 minut + 50 min pieczenia
- Poziom trudności: Łatwy
Autor Wysmakowane 12 maja 2021
Wreszcie, nareszcie nasz taras doczekał się stołu. Cieszę się jak dziecko! Już dłuższy czas nosiliśmy się z zamiarem zakupu stołu, by móc cieszyć się posiłkami na zewnątrz. Niestety jakoś ciągle nam było z tym nie po drodze. Wybieraliśmy i wybieraliśmy, ale jakoś nic nas nie przekonywało. I finalnie nie kupowaliśmy nic.
Aż wreszcie, w internetowym sklepie Edinos natknęliśmy się na przepiękny, czarny stół ogrodowy Vermes 2Q z szklanym blatem. I to już był koniec dylematów. Stół kupiony. Dostawa bezproblemowa i natychmiastowa. Cudownie, bo wreszcie zaczęła się w Polsce przepiękna pogoda, więc okazji do biesiadowanie na dworze nie zabraknie.
Inauguracja stołu była z pompą. Podwieczorek na wypasie. Hummusy w trzech smakach, podane z pitą, do tego świeże owoce i uwielbiany przez moje dzieci, fit chlebek bananowy z mąką owsianą i z masłem orzechowym. Przepis na fit chlebek bananowy znajdziecie poniżej, ale zanim go przetestujecie, biegnijcie do sklepu edinos.pl, bo tak się z Edinos polubiliśmy, że uzyskałam dla Was zniżkę 50 zł na Wasze zamówienia. Kod jest ważny tylko dla 20 pierwszych osób, więc nie odkładajcie wizyty w sklepie na póżniej, bo warto skorzystać z tak atrakcyjnego rabatu. Wystarczy wpisać przy zamówieniu kod „edinos50” i kwota zakupów zostanie automatycznie obniżona o 50 zł.
Fit chlebek bananowy
- 160g mąki owsianej
- 100 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 60g płatków owsianych
- 1 łyżka masła klarowanego
- 3 łyżki masła orzechowego
- 3 dojrzałe banany
- 120g serka homogenizowanego
- 3 duże jajka
Kruszonka z mąką owsianą
- 50 g płatków owsianych
- 40 g mąki owsianej
- 5 łyżek cukru trzcinowego
- 50g masła
Piekarnik nagrzać do 170 stopni C (góra – dół, bez termoobiegu).
Do jednej miski przesiaćobie mąki, sodę i proszek do pieczenia. Dodać płatki owsiane i wszystko dokładnie wymieszać. Masło klarowane i masło orzechowe rozpuścić, wymieszać i odstawuć. W drugieh misce rozgnieść widelcem banany, dodać jajka, serek i lekko ostydzone masła. Wymieszać.Dodać suche składniki i ponownie wymieszać. Ciasto przelać do keksówki o dlugości ok. 30 cm, natłuszczonej masłem.
W osobnej misce rozetrzeć w palcach wszystkie składniki kruszonki. Posypać ciasto. Keksówkę wsunąć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 minut, do tzw. Suchego patyczka.
POST POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z SKLEPEM EDINOS.PL