- Potrzebny czas: 40 minut
- Porcja: ok 12 sztuk
- Poziom trudności: Łatwy
Autor Wysmakowane 9 maja 2023
GOŁE GOŁĄBKI bez zawijania
GOŁE GOŁĄBKI bez zawijania- Czy ta nazwa nie jest przeurocza?! 🤗🤗
Przepis z eBooka Pięknie Jemy Asi Śledź. E-BOOK jest fantastyczny!!!!! Sam w sobie kosztuje aż 100 zł. Warto!!! Choć to sporo jak za 1 eBooka. ‼️ALE TYLKO do 8 CZERWCA do końca dnia kupicie w pakiecie ZDROWY BUNDLE: 120 eBookow w kategorii zdrowego odżywiania i dbania o zdrowie ciała za 150 zl! Czyli nie 1 ale aż 120 eBooków w cenie niewiele większej 😱
Ebook Asi to zdecydowanie Jeden z moich top hitów Bundle . Mnie (jako mamę trójki przedszkolaków) totalnie zachwycił Aż 169 stron wypełnionych pomysłami na wspólne posiłki dla całej rodziny, a przy każdym przepisie podany jest sposób modyfikacji, tak by było to danie odpowiednie nawet dla najmłodszych domowników.
👶🏻👶🏻Do mam kilkumięsiecznych maluszkow! W pakiecie Zdrowy Bundle jest tez moj eBook „Rozszerzanie Diety Maluszka” gdzie poza przepisami pokazuje tez cala sciezke rozszerzania diety. Wiec moj eBook + eBook Asi Pieknie Jemy to naprawde wystarczajace COMBO na czas rozszerzania diety malucha.
Uwaga! Pakiet jest dostepny TYLKO do 8 czerwca! Więc jeśli temat Cię zainteresował to koniecznie sprawdź Bundle już dziś bo sprzedaż zostanie niedługo zamknięta
GOŁE GOŁĄBKI bez zawijania
- 1,3 kg białej kapusty
- 700 g passaty pomidorowej
- 250 g ryżu białego
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 700 g mięsa mielonego z kurczaka
- 2 małe jajka
- 2,5 łyżki oleju
- 125 ml wody
- zioła i przyprawy: pęczek świeżego koperku, zioła prowansalskie, pieprz, pieprz ziołowy, papryka mielona, czosnek granulowany, 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie, sól
GOŁE GOŁĄBKI bez zawijania
Piekarnik nagrzej do 180°C (góra-dół). Kapustę posiekaj i przełóż na blaszkę do pieczenia. Dodaj passatę, zioła prowan salskie oraz pieprz. Wymieszaj.
Ryż ugotuj al dente. Cebulę i marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Koperek posiekaj. Do miski przełóż mięso mielone. Dodaj ryż, cebulę, marchewkę, jajko, olej, koperek oraz zioła i przyprawy. Wymieszaj. Uformuj masę w kotleciki. Ułóż je na ka puście z passatą.
Wyłóż gołąbki na blaszkę. Przykryj folią. Piecz 45 minut pod przykryciem lub folią, następnie 15 minut bez przykrycia
AUTOPROMOCJA/ post zawieraz link afilacyjny