
- Potrzebny czas: 40 minut
- Porcja: ok 12 sztuk
- Poziom trudności: Łatwy
Autor Wysmakowane 9 maja 2023
GOŁE GOŁĄBKI bez zawijania
GOŁE GOŁĄBKI bez zawijania- Czy ta nazwa nie jest przeurocza?! 🤗🤗
Przepis z eBooka Pięknie Jemy Asi Śledź. E-BOOK jest fantastyczny!!!!! Sam w sobie kosztuje aż 100 zł. Warto!!! Choć to sporo jak za 1 eBooka. ‼️ALE TYLKO do 10 maja do końca dnia kupicie w pakiecie ZDROWY BUNDLE: 66 eBookow w kategorii zdrowego odżywiania i dbania o zdrowie ciała za 150 zl! Czyli nie 1 ale aż 66 eBooków w cenie niewiele większej 😱
Ebook Asi to zdecydowanie Jeden z moich top hitów Bundle . Mnie (jako mamę trójki przedszkolaków) totalnie zachwycił Aż 169 stron wypełnionych pomysłami na wspólne posiłki dla całej rodziny, a przy każdym przepisie podany jest sposób modyfikacji, tak by było to danie odpowiednie nawet dla najmłodszych domowników.
👶🏻👶🏻Do mam kilkumięsiecznych maluszkow! W pakiecie Zdrowy Bundle jest tez moj eBook „Rozszerzanie Diety Maluszka” gdzie poza przepisami pokazuje tez cala sciezke rozszerzania diety. Wiec moj eBook + eBook Asi Pieknie Jemy to naprawde wystarczajace COMBO na czas rozszerzania diety malucha.
Uwaga! Pakiet jest dostepny TYLKO do 10 maja! Więc jeśli temat Cię zainteresował to koniecznie sprawdź Bundle już dziś bo sprzedaż zostanie niedługo zamknięta
GOŁE GOŁĄBKI bez zawijania
- 1,3 kg białej kapusty
- 700 g passaty pomidorowej
- 250 g ryżu białego
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 700 g mięsa mielonego z kurczaka
- 2 małe jajka
- 2,5 łyżki oleju
- 125 ml wody
- zioła i przyprawy: pęczek świeżego koperku, zioła prowansalskie, pieprz, pieprz ziołowy, papryka mielona, czosnek granulowany, 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie, sól
GOŁE GOŁĄBKI bez zawijania
Piekarnik nagrzej do 180°C (góra-dół). Kapustę posiekaj i przełóż na blaszkę do pieczenia. Dodaj passatę, zioła prowan salskie oraz pieprz. Wymieszaj.
Ryż ugotuj al dente. Cebulę i marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Koperek posiekaj. Do miski przełóż mięso mielone. Dodaj ryż, cebulę, marchewkę, jajko, olej, koperek oraz zioła i przyprawy. Wymieszaj. Uformuj masę w kotleciki. Ułóż je na ka puście z passatą.
Wyłóż gołąbki na blaszkę. Przykryj folią. Piecz 45 minut pod przykryciem lub folią, następnie 15 minut bez przykrycia
AUTOPROMOCJA
