fbpx

Makaron z tuńczykiem i cukinią w 10 minut

przepis

Makaron z tuńczykiem i cukinią. Prosto, prościej, najprościej. Tadam! Gotujesz makaron i w tym czasie szykujesz składniki. Odcedzasz, mieszasz i zajadasz. Kto powiedział, że w kilka minut nie da się ugotować pysznego obiadu? Tu ciężko o prostszy przepis. I właśnie w tej prostocie siła. Użyjcie tyko dobrych jakościowo składników i ugotujcie makaron by był cudnie al dente i sukces murowany.

Sprawdźcie też koniecznie pozostałe sposoby na niesamowicie szybkie obiady w specjalnym dziale pod kryptonimem SZYBKI OBIAD. Z makaronów w ty dziale nie przegapcie na pewno rewelacyjnego makaronu z kurczakiem w sosie orzechowym i orecchiete z mięsnym ragout. Oba rewelacyjne.

Makaron z tuńczykiem i cukinią

  • ok. 50 g dowolnego makaronu
  • pół małej cukinii
  • pół puszki tuńczyka w sosie własnym
  • kilka pomidorków suszonych
  • łyżka kaparów
  • mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • sól i świeżo mielony pieprz do smaku
  • oliwa extra virgin, najlepiej ostra smakowa z chilli
  • świeży tymianek lub oregano do podania

Ugotować makaron. W tym czasie umyć i pokroić na bardzo cienkie plasterki cukinię (np. obieraczką). Odcedzić tuńczyka, kapary i pomidorki. Te ostatnie z grubsza pokroić. Odcedzić makaron i włożyć go z powrotem do garnka. Dodać wszystkie składniki. Doprawić do smaku, rozłożyć na talerze i posypać świeżymi ziołami.

 

Spróbuj, zostań, obserwuj na Facebook i na Instagramie. A jeśli przetestowałeś przepis, będzie mi bardzo miło jak podzielisz się w komentarzu wrażeniami. 

Makaron z tuńczykiem i cukinią

Powiązane wpisy

Summary
recipe image
Recipe Name
Makaron z tuńczykiem i cukinią
Published On

Skomentuj

wp-puzzle.com logo

Brak komentarzy

MENU