fbpx

Omlet z piekarnika z serem i pomidorkami

przepis

Omlet z piekarnika czyli omlet inaczej: pieczony, z dodatkami ułożonymi na masie jajecznej, a nie zanurzonymi w środku. Sympatyczna odmiana i smakowa i wizualna od tradycyjnego omleta z patelni. Omlet z piekarnika dołącza do Wysmakowanych omletów. Zdecydowanie polecam też przetestować słodki, austriacki Omlet Kaiserschmarrn . Coś pysznego!

Omlet z piekarnika z serem i pomidorkami

  • 2 jajka
  • pół łyżeczki suszonego oregano
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • pół małego ząbka czosnku
  • 40 g sera mozzarella
  • kilka suszonych pomidorków
  • rukola lub natka

Jajka roztrzepać trzepaczką do powstania piany. Dodać przyprawy i rozgnieciony czosnek i jeszcze chwilę roztrzepać. Masę przelać do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego o średnicy ok 16 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 18 minut aż omlet będzie całkowicie ścięty (sprawdzać patyczkiem).

Piekarnik przestawić na opcję grill. Na omlecie ułożyć plastry mozzarelli i pomidorki i piec kolejne kilka minut aż ser się roztopi.

Wyjąć omlet na talerz, obsypać zieleniną i od razu podawać.

Omlet z piekarnika z mozzarellą i pomidorkami suszonymi

Polub Wysmakowane na facebooku. Będziesz na bieżąco z Wysmakowanymi wpisami, a mi będzie bardzo miło ?

 

Powiązane wpisy

Summary
recipe image
Recipe Name
Omlet z piekarnika z mozzarellą i pomidorkami suszonymi
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 31 Review(s)

Skomentuj

wp-puzzle.com logo

16 komentarzy

  • Julia 3 listopada 2017 o 22:30 Odpowiedz

    Wygląda smakowicie, będzie robione w weekend!

  • blogierka 3 listopada 2017 o 01:27 Odpowiedz

    Bardzo fajny pomysł- chętnie skorzystam 🙂

  • Marek 19 października 2017 o 19:04 Odpowiedz

    Omlety uwielbiam i robię często. Tu wielki plus za to ze nie trzeba go pilnować tylko można się dolezec w łóżku. Bardzo nam podpasowało 🙂 jeszcze dodaliśmy oliwki i posiekana wędlinę. Extra!

  • Zołza z kitką 12 października 2017 o 19:24 Odpowiedz

    Ależ bym zjadła takie cudo! Taaaakiego mam teraz smaka! 🙂

  • Beata Redzimska 12 października 2017 o 14:36 Odpowiedz

    Ale pysznosci, narobilas mi smaku, slinka mi pociekla, a ja juz lece do kuchni cos sobie podobnego upitrasic. Pozdrawiam serdecznie Beata

  • Karolina Niedziela-Kasiarz Sunday\'s Diet 12 października 2017 o 14:21 Odpowiedz

    Mam bardzo stary piekarnik, więc może się nie udać…ale pomyśle jak to ugryźć 🙂

  • Hania 9 października 2017 o 15:02 Odpowiedz

    Robiłam w niedziele! Super wyszło! I nie trzeba nad tym omletem sterczeć tak jak na tradycyjnym z patelni. Super ❤️❤️

    • Wysmakowane 9 października 2017 o 15:06 Odpowiedz

      Dokładnie tak. Dlatego to fajny patent nawet na śniadanie w tygodniu 🙂

  • Bielecki.es 5 października 2017 o 00:09 Odpowiedz

    Ciekawa odmiana w tradycyjnym podejściu do omleta. 😉

  • Anna 4 października 2017 o 18:41 Odpowiedz

    Zjadłabym taki dobry omlet. 😉
    P.S: Szkoda, że za każdym razem, jak komentuję muszę wpisywać kod. 🙁

    • Wysmakowane 4 października 2017 o 20:02 Odpowiedz

      Aniu taki antyspam, bo sporo mi go wpadało :/

  • Michał 4 października 2017 o 09:14 Odpowiedz

    Będę musiał wykorzystać ten przepis.

  • Monika 3 października 2017 o 20:23 Odpowiedz

    Super wygodna opcja, bo przy robieniu omleta zawsze męczę się z przewracaniem na drugą stronę.

    • Wysmakowane 9 października 2017 o 15:21 Odpowiedz

      Rzeczywiście jest to czasem problematyczne zwłaszcza przy dużym omlecie. Tu na szczęście nic nie obracamy.

  • Danuta 3 października 2017 o 19:33 Odpowiedz

    szkoda, że nie mam opcji grilla w piekarniku, ale cos wymyślę, bo przepis mi się spodobał.

    • Wysmakowane 9 października 2017 o 15:19 Odpowiedz

      Mam wrażenie ze z opcja grilla fajniej się podpiekają ale absolutnie nie jest ona konieczna

MENU