
Autor Wysmakowane 21 września 2021
SAŁATKA MEKSYKAŃSKA
Na śniadanie/ na obiad/ czy na kolacje? Sałatka meksykańska z kukurydzą, awokado i nachosami! Zawsze pycha!! Można podać elegancko i efektownie, z sosem w sosjerce obok. Albo wymieszać wszystkie składniki z sosem, co nie będzie już takie ładne, ale chociaż praktycznie. 😉
⁉️Może się nie udać? Nie ma takiej opcji! Wykonanie naprawdę bardzo proste. Wystarczy pokroić wszystko w kostkę, ułożyć ładnie lub wymieszać i gotowe.
.
⁉️ Może nie smakować? Bez szans! Przepadniecie! Wasi goście też. Gwarantuję, że sałatka zniknie zanim zdążycie wrócić po dokładkę 😀 U nas tak jest za każdym razem. Sprawdźcie sami!
Wszystkie wysmakowane sałatki znajdziesz pod tagiem SAŁATKI. Nie przeocz przepysznej Sałatki z batatami, szpinakiem i szynką oraz Sałatką z kuskusem, kozim serem i awokado.
Natomiast wszystkie dania kuchni meksykańskiej znajdziesz pod tagiem KUCHNIA MEKSYKAŃSKA. Bardzo polecam Waszej uwadze zwłaszcza Nachosy zapiekane Tex Mex. U nas to hit każdej imprezy.
SAŁATKA MEKSYKAŃSKA
Sałatka
- dojrzałe, miękkie awokado
- kulka mozzarelli
- papryka czerwona
- kostka sera żółtego ok. 150 g
- kawałek pora
- puszka fasoli czerwonej
- puszka kukurydzy
- kilka garści nachosów
Prosty sos jogurtowy
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- sól pieprz i chilli do smaku
- natka lub kolejndra do podania
Sałatka meksykańska
Awokado obrać i usunąć pestkę. Awokado, mozzarellę, paprykę i ser żółty pokroić w kostkę, a pora i cebulę w ćwierć plasterki. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki ukladać naprzemiennie na półmisku.
Prosty sos jogurtowy
Jogurt, majonez i przyprawy dokładnie wymieszać. Polać sałatkę lub podać w sosjerce obok. Posypać natką lub kolendrą. Sałatka meksykańska jest gotowa do podania.
Jeśli chcesz być na bieżąco z wysmakowanymi przepisami to zapraszam Cię serdecznie do zaobserwowania mnie na Facebook i/ lub na Instagramie. Będzie mi bardzo miło Cię ugościć.
Jedna odpowiedź
Pięknie podane. Sałatka zrobiła wielkie wrażenie na gościach.