Autor Wysmakowane 5 czerwca 2023
SAŁATKA Z TOFU, Z MAKARONEM RYŻOWYM I Z DRESSINGIEM ORZECHOWO-POMARAŃCZOWYM
Przygód z TOFU część 2: Sałatka z tofu, z makaronem ryżowym i z totalnie rewelacyjnym dressingiem orzechowo-pomarańczowym. Składniki zmodyfikowałam pod siebie. Ale ten dressing to jest czyste złoto!!! Zdecydowanie robi tu meeeega robotę!! Zapisz go koniecznie!!! W mojej kuchni na pewno zagości na stałe i będę z nim eksperymentować także w innych daniach. Rewelacja!
Na przepis natrafiłam w eBooku „Lunchbox by Gracja”. Surprise, surprise. E-Book także jest częścią ZDROWEGO BUNDLE. Jest coś czego tam nie ma?? 🤔🤔🤪
W Bundle są aż 3 eBooki całkowicie poświęcone obiadom do zapakowania na wynos: Lunchbox by Gracja @foodbygracja ; Zdrowe posiłki na wynos @bez_kcal oraz Lunchboxy @mixfit_5 . Jakiś czas temu pokazywałam Wam przepis na placki-marchewkowe z tego ostatniego! Dziś sałatka. A to zaledwie przedsmak tego co tam siedzi! Serio! Jest z czego wybierać! Te 3 eBooki są lunch boxowym game changerem 💪💪 Lepiej! Bo za wszystkie 3 lunch boxowe eBooki zaplacilibyscie łącznie 174 zl, a kupujac ZDROWY BUNDLE macie te 3 PLUS 127 innych eBooków (w tym mój!! Yupi!) w cenie 150 zł. Brzmi jak zloty deal? No raczej! 😅😅💪
Wejdź, poczytaj o bundle, zainspiruj się, a jesli chcesz to kup. Uwaga bo sprzedaż trwa tylko do 8.06 więc polecam nie odkładać tego na później, bo niestety akcja jest mocno ograniczona czasowo.
Uwaga! Pakiet jest dostepny TYLKO do 8 czerwca! Więc jeśli temat Cię zainteresował to koniecznie sprawdź Bundle już dziś bo sprzedaż zostanie niedługo zamknięta
SAŁATKA Z TOFU, Z MAKARONEM RYŻOWYM I Z DRESSINGIEM ORZECHOWO-POMARAŃCZOWYM
SAŁATKA Z TOFU
- 40g makaronu ryżowego
- 90 g tofu
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- sól 2 szczypty
- 4 rzodkiewki
- marchewka
- 8 mini pomidorków
- szalotka
- 1/2 ogórka
- świeże zioła do posypania
DRESSING ORZECHOWO-POMARAŃCZOWY
- 20g masła orzechowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 ząbek czosnku
- ¼ pomarańczy
- sok z ½ limonki
- ostry sos sriracha do smaku
SAŁATKA Z TOFU, Z MAKARONEM RYŻOWYM I Z DRESSINGIEM ORZECHOWO-POMARAŃCZOWYM
Zacznij od dressingu. Porządnie wymieszaj wszystkie składniki. Tofu pokrój na mniejsze kawałki, takie na raz, odciśnij z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym i wymieszaj z oliwą, curry, mąką i solą.
Warzywa pokrój na kawałki. Wyłóż na talerz, polej sosem i wymieszaj. Ugrilluj tofu. Wyłóż na wierzch. Oprósz świeżymi ziołami. READY!
AUTOPROMOCJA/ POST ZAWIERA LINK AFILACYJNY