Autor Wysmakowane 30 grudnia 2017
Tortilla z serem i szynką czyli ekspresowa, niezawodna przekąska, która zawsze cieszy się dużym powodzeniem. Idealnie sprawdzi się na niezobowiązującej imprezie czy w przypadku niezapowiedzianych gości. Wrap po zrobieniu dobrze jest schłodzić chwilę w lodówce przed podaniem, ale jeśli nie mamy czasu to nie jest to konieczne.
Tortilla z serem i szynką
- 3 placki tortilli pszennej
- 6 dużych plasterków wędliny
- 6 dużych plasterków sera żółtego
- 120 g serka kremowego śmietankowego
- 1,5 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- pełna łyżeczka musztardy
- duży ząbek czosnku
- przyprawy do smaku: sól, pieprz cayenne i czarny pieprz
- 2 czubate łyżka posiekanej natki
- garść sałaty (dowolna, może być miks) / roszponki
W większej misce dokładnie wymieszać serek kremowy, majonez, jogurt, musztardę drobno posiekaną natkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku pieprzem, pieprzem cayenne i solą. Rozsmarować na tortillach. Na paście układać ser żółty i wędlinę. Wyłożyć poszarpaną sałatę i zwijać ściśle w roladki po czym pokroić w poprzek na paski ok 2 cm grubości.
Więcej przepisów na drobne przekąski typu finger food pod tagiem Finger Food. ? Do pary do tortilli z wędliną i z serem można przygotować tortille tuńczykiem i kukurydzą.
Polub Wysmakowane na facebooku. Będziesz na bieżąco z Wysmakowanymi wpisami, a mi będzie bardzo miło ?
7 Responses
Zdecydowany hit sylwestra.
Świetna przekąska, my lubimy z kurczakiem
Uwielbiam takie przekąski, ale dzis nie mam siły nic robic 🙁
Oj nie brzmi to dobrze. Mam nadzieje ze nic poważnego i zaraz wrócisz do formy…
Nie dość, że proste to jeszcze chyba genialnie smaczne 😉
Mmm pyszotka! <3
Mmmm…wygląda przepysznie, muszę skorzystać z tego przepisu! <3
Pozdrawiam cieplutko,
http://www.ohmystyle.pl