
- Potrzebny czas: 10 minut
- Porcja: ok 20 sztuk
- Poziom trudności: Łatwy
Autor Wysmakowane 23 marca 2021
WIOSNA. Nareszcie!! Teraz pozostaje czekać aż Matka Natura się zorientuje, że już wiosna i przestanie prószyć śniegiem co kilka dni. Ileż można?!:)
Na wywołanie wiosny zrobiłam takie tulipany z pomidorków koktajlowych. Bukiet na talerzu. Niesamowite jak to zadziałało na moje maluchy. Zajadały się nimi, łącznie z jarmużem (!!) i wyrywali sobie co ładniejsze „kwiatki”. Normalnie sałaty i innej podobnej „zieleniny” nie dotykają, a tu jednak przeważyła radość z jedzenia. Istny cud.
Z pozostałego jarmużu polecam zrobić pyszny koktajl z dodatkiem kiwi, jabłka i banana.
Tulipany z pomidorków koktajlowych
- 20 pomidorków koktajlowych (miałam okrągłe, ale nawet lepsze byłyby podłużne)
- 60 g sera feta
- 20 g gęstego jogurtu naturalnego typu greckiego
- pieprz do smaku
- gruby szczypior na łodygi
- jarmuż do dekoracji
Fetę rozetrzeć z jogurtem. Doprawić do smaku pieprzem. Małe pomidorki przeciąć na krzyżyk z jednego końca. Z drugiego zrobić dziurkę. Nadzienie przełożyć do szprycy z cienką końcówką i nadziewać pomidorki. W dziurkę wcisnąć szczypiorek. Tulipany z pomidorków ułożyć w towarzystwie jarmużu tworząc bukiet.
Jeśli chcesz być na bieżąco z wysmakowanymi przepisami to zapraszam Cię serdecznie do zaobserwowania mnie na Facebook i/ lub na Instagramie. Będzie mi bardzo miło Cię ugościć.