fbpx

Zupa dyniowa z imbirem i pomarańczą

przepis

Zupa dyniowa z pomarańczą. To pierwszy przepis na blogu, który nie jest mój. I wykonanie też nie moje. To cudowny przepis mojej mamy, którym zgodziła się podzielić. Bierzcie i korzystajcie po zupa jest absolutnie cudowna. Pięknie pomarańczowa, lekko pikantna. Przygotowanie jest niezwykle proste i bardzo szybkie. Nic, tylko robić, póki sezon na dynię trwa w najlepsze. Bardzo Wam polecam.

Pestki dyni możecie ususzyć Jak suszyć pestki dyni, a z pozostałej dyni zrobić na przykład tą rewelacyjną Roladę lub przepyszne Naleśniki dyniowe

 

Zupa dyniowa z imbirem i pomarańczą

  • mała włoszczyzna (bez pora)
  • 1 większy/ 2 mniejsze ziemniaki
  • dynia (2 razy więcej niż pozostałych warzyw)
  • pół pomarańczy
  • przyprawy: po pół łyżeczki imbiru, czosnku, soli i ostrej papryki
  • ok. 200 ml przecieru z pomidorów
  • do podania: świeża natka, oliwa z pestek dyni

Wszystkie warzywa obrać i pokroić na małe kawałki. Włożyć do garnka. Dodać skórkę startą z połówki pomarańczy i wszystkie przyprawy. Zalać wodą do przykrycia i ugotować do miękkości. Dodać przecier pomidorowy. Zagotować i zestawić z palnika. Zmiksować na gładki mus. Rozłożyć na talerze. Skropić oliwą i posypać posiekaną natką.

 

Spróbuj, zostań, obserwuj na Facebook i na Instagramie. A jeśli przetestowałeś przepis, podziel się w komentarzu wrażeniami. Jestem łasa na wszelkie uwagi i zdjęcia Waszych dzieł!

Możesz też otagować zdjęcie swojego wykonania na IG hasztagiem #wysmakowane. Z wielką przyjemnością udostępnię w mojej relacji.

Zupa dyniowa z imbirem i pomarańczą

Powiązane wpisy

Summary
recipe image
Recipe Name
Zupa dyniowa z imbirem pomarańczą
Published On

Skomentuj

wp-puzzle.com logo

Brak komentarzy

MENU