fbpx

O mnie

blogerka kulinarna

Witaj,

mam na imię Kasia i jestem maniakalnie zakochana w gotowaniu.

W kuchni mogę przesiadywać godzinami gotując, piekąc i testując nowe pomysły.. Mąż się śmieje, że „normalne kobiety” dla poprawy humoru idą na zakupy… a ja do kuchni 😉

Gotowanie mnie odpręża, daje mi masę satysfakcji i radochy. Zwłaszcza, że mam dla kogo gotować! Mąż (mięsożerca i czekoholik) i wiecznie głodne trzy maluchy. Dla dzieci stworzyłam taką masę dań, które zajadali z apetytem, że aż powstał z tego osobny dział na blogu Dla dzieci, a dla najmłodszych dedykowany e-book z przepisami od 6 miesiąca.

Moją drugą życiową pasją zaraz po/ przed/ na równi z gotowaniem są podróże. Te bardziej i mniej egzotyczne. Na Wysmakowane już istnieje pokaźny dział kuchnie świata, w dużej mierze inspirowany miejscami, w których byłam.

,,

Blog wysmakowane

Blog powstał na przełomie 2016/ 2017 r, przede wszystkim jako odpowiedź na częste pytania znajomych o przepisy „bo coś im tak strasznie smakowało”. A teraz grono fanów w mediach społecznościowych i ilość wejść na bloga dynamicznie rośnie i to każdego dnia. Gotowanie dla Was jest niesamowitą przyjemnością, a pozytywne komentarze o przepisach, które testowaliście daje mi radość i powera na co dzień.

Gorąco zachęcam zarówno do zostawiania swoich komentarzy do poszczególnych przepisów jak i do kontaktu bezpośredniego (mail: kasia@wysmakowane.pl).

..

Przepisy dla najmłodszych

W kwietniu 2020 roku wydałam E-BOOKA, w którym zebrałam ponad 60 przepisów dla maluszków, na start rozszerzania diety. Moje dzieciaki do dziś uwielbiają jeść, z ochotą poznają nowe smaki i chętniej niż po słodycze sięgają po warzywa. Misja trzykrotnie zakończona sukcesem 🙂

jak rozszerzać dietę niemowlaka

,,,

Kursy kulinarne

  • „Jagnięcina” – Akademia Kulinarna Whirpool – marzec 2020 r.
  • „Indyk” – Cook Up studio – luty 2020 r.
  • „Kuchnia molekularna” – Akademia Jean Bos – luty 2019 r.
  • „Naked cake” – Instytut Sztuki Kulinarnej – grudzień 2018 r.
  • „Kuchnia hiszpańska” – Instytut Sztuki Kulinarnej – sierpień 2018 r.
  • „Kuchnia wegańska” – Polish Your Cooking – lipiec 2018 r.
  • „Gotuj z dbałością” – restauracja N31 Roberta Sowy – październik 2017 r. – nagroda główna w konkursie „Ambition – z dbałością” za przepis Wołowina w sosie hoi sin
  • „Olej rzepakowy w kuchni” – Food Lab Studio – maj 2017 r – nagroda główna w konkursie „Pokochaj Olej Rzepakowy” za przepis Wilgotna babka marmurkowa
  • „Mięso” – Food Lab Studio – wrzesień 2016 r.
  • „Kuchnie Świata” – Akademia Kurta Schellera – październik 2015 r.
  • „Street Food” – Akademia Kurta Schellera – wrzesień 2015 r.
  • „Kuchnia azjatycka” – Akademia Kurta Schellera – wrzesień 2015 r.
  • „Mięso” – Akademia Kurta Schellera – czerwiec 2015 r.
  • „Kuchnia Meksykańska” – Meksyk Oaxaca – marzec 2014 r.
  • „Desery Włoskie” – restauracja „Smaki Warszawy” – czerwiec 2013 r.

 Blog Wysmakowane kursy kulinarne

BLOG WYSMAKOWANE – ZASADY

Nie zgadzam się na kopiowanie i wykorzystywanie moich autorskich zdjęć w internecie lub publikacjach drukowanych, bez mojej zgody (Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych).

Publikacja komentarzy i zdjęć przez Użytkowników Użytkownik oświadcza, że posiada prawa autorskie do wszystkich przesyłanych i umieszczonych w komentarzach zdjęć i przyjmuje na siebie pełną odpowiedzialność za ewentualne nadużycia. Komentarze są publikowane po zatwierdzeniu

MENU