Porcja
4 osoby
Trudność
Łatwy
Porcja4 osoby
TrudnośćŁatwy
Wydrukuj

FASZEROWANE PANIEROWANE JAJKA

0,0
0,0 na 5 gwiazdek (oparte na 0 ocenach)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

FASZEROWANE PANIEROWANE JAJKA
💛szybki, prosty przepis
💚do zrobienia w kilkanaście minut
💙a efekt smakowy i wizualny sztos

Zaskocz swoich bliskich. Zrób już w te święta.

Sprawdź koniecznie TAG: WIELKANOC – znajdziesz tu mnóstwo przepisów na przepyszne dania idealne na wielkanocny stół. 

 

🥚🥚FASZEROWANE PANIEROWANE JAJKA🥚🥚

SKŁADNIKI – WSZYSTKO CO POTRZEBUJESZ TO:

  • 4 jajka + 1 do panierowania
  • 6 plasterków chorizo (ok. 25 g)
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • Po 1 łyżeczce majonezu i musztardy
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1,5 łyżki mąki 
  • 3 łyżki bułki tartej
  • ok. 20 g. startego sera 

Przepis krok po kroku

Ugotuj jajka. A w tym czasie: Usmaż chorizo (sprawdzi się też boczek lub inna wędlina). Ostudź. Posiekaj szczypiorek. I wymieszaj z chorizo i łyżeczką majonezu i musztardy. Jajka obierz i przekrój na połówki. Wyjmij żółtka i połącz z farszem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Białka panieruj po kolei w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rumiano. Gotowe białka przełóż na talerz i we wgłębienia wyłóż farsz. Posyp startym serem. Gotowe!

Jeśli chcesz być na bieżąco z wysmakowanymi przepisami to zapraszam Cię serdecznie do zaobserwowania mnie na Facebook i/ lub na Instagramie. Będzie mi bardzo miło Cię ugościć.

FASZEROWANE PANIEROWANE JAJKA

Moja książka Szybkie Słodkości

Desery, ciasta, ciasteczka i słodkie lunch boxy – wszystko do przygotowania już nawet w 3 minuty – idealna książka dla Ciebie i na prezent

Sprawdzam książkę
 

Książka szybkie słodkości Katarzyna Gintrowska
Blog kulinarny Katarzyna Gintrowska

Cześć! Jestem Kasia...

...gotuję, piekę ifotogafuję z pasją

W kuchni mogę przesiadywać godzinami gotując, piekąc i testując nowe pomysły. Uwieczniam na zdjęciach dania, tak byście poczuli ich smak i zapach. Zapraszam. Zostańcie i rozgośćcie się na dłużej.

SPRAWDŹ KONIECZNIE:

Instagram

Najnowsze przepisy

Mikser kulinarny

Średnia ocen

0,0
0,0 na 5 gwiazdek (oparte na 0 ocenach)

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype
Share on pocket
Share on tumblr
Share on vk
Share on reddit
Share on stumbleupon
Share on xing
Share on digg
Share on odnoklassniki

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 2 MB. Możesz załączyć do komentarza: zdjęcie. Drop files here

Reklamy

Najnowsze przepisy

No data was found
Na blogu w przepisach zazwyczaj ilości podane są wagowo (w gramach). Jeśli jednak komuś wygodniej jest odmierzać składniki łyżką czy szklanką, poniżej podaję orientacyjne ilości, które należy przyjąć. 

MIarki

  • 1 szklanka o pojemności 250 ml
  • 1 łyżka o pojemności 15 ml
  • 1 łyżeczka o pojemności 5 ml

Woda / Mleko

  • 1 szklanka = 250g, 1 łyżka = 15g, 1 łyżeczka = 5g

MĄKA PSZENNA / MĄKA ZIEMNIACZANA / CUKIER PUDER

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

MĄKA KRUPCZATKA

  • 1 szklanka = 210g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

CUKIER

  • 1 szklanka = 220g, 1 łyżka = 13g, 1 łyżeczka = 5g

ŚMIETANA 30%

  • 1 szklanka = 260g, 1 łyżka = 16g, 1 łyżeczka = 5g

OLEJ

  • 1 szklanka = 230g, 1 łyżka = 14g, 1 łyżeczka = 5g

MIÓD

  • 1 szklanka = 360g, 1 łyżka = 22g, łyżeczka = 7g
To ważne zwłaszcza przy wypiekach, gdzie czasem naprawdę liczy się precyzja i często nie możemy zdać się na własny smak jak przy gotowaniu posiłków.

KAKAO

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

MLEKO W PROSZKU

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

ORZECHY ZMIELONE

  • 1 szklanka = 130g, 1 łyżka = 8g, 1 łyżeczka = 3g

WIÓRKI KOKOSOWE / MIGDAŁY ZMIELONE / PŁATKI OWSIANE

  • 1 szklanka = 110g, 1 łyżka = 9g, 1 łyżeczka = 2g

MAK

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

żelatyna

  • 1 łyżeczka = 3g

DROŻDŻE SUSZONE

(drożdże świeże zawsze dwa razy tyle co suszonych)

  • 1 łyżeczka = 4g