Przepisy

Więcej

Wydrukuj

Szukasz panierki do kurczaka? Sprawdź, jakie zalety posiada panierka gastronomiczna

5,0
Rated 5 out of 5
5 na 5 gwiazdek (oparte na 2 ocenach)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

WPIS REKLAMOWY DLA GASTRONOMII

Panierka do kurczaka, która sprawia, że kurczak jest idealnie chrupiący, złocisty i aromatyczny… Która nie odpada od mięsa, posiada apetyczne postrzępienie i sprawdza się w przygotowaniu kurczaka zarówno w wersji pikantnej i łagodnej…


Każdy, kto serwuje w swoim lokalu gastronomicznym panierowanego kurczaka poszukuje takiej właśnie panierki. Uniwersalnej, chrupiącej, zapewniającej kurczakowi złocistą barwę i soczystość. Samodzielne przygotowanie panierki do kurczaka jest czasochłonne i frustrujące – efekt bywa niezadowalający. Jak zatem zagwarantować upragnioną powtarzalność i w pełni satysfakcjonujący rezultat w postaci idealnego kurczaka w panierce?

Gastronomiczna panierka do kurczaka

Panierowany kurczak serwowany w restauracjach KFC stał się jednym z ulubionych pomysłów na szybki obiad. Chrupiącą panierkę uwielbiają wszyscy. Po kurczaka w chrupiącej panierce sięgają zarówno dorośli, jak i dzieci. Dania z kurczaka bardzo często są pierwszym wyborem gości lokalu gastronomicznego. Zamawia się je nie tylko w barach szybkiej obsługi, ale także w restauracjach. Dlatego niezależnie od tego, jaki rodzaj lokalu gastronomicznego prowadzisz, serwuj kurczaka w panierce. Jakiej? Gastronomicznej.


Gotowa panierka dedykowana dla gastronomii to świetne rozwiązanie dla lokali, które serwują kurczaka w amerykańskim stylu. Jest wygodna w użyciu i gwarantuje powtarzalny efekt. Odpowiednio skomponowane składniki sprawiają, że kurczak opanierowany takim rodzajem panieru, smakuje i wygląda rewelacyjnie.

obraz 2

Producent panierki do kurczaka

Jeśli szukasz naprawdę dobrej panierki gastronomicznej, sięgnij po taką, która jest zarówno smaczna, chrupiąca, jak i wydajna. Jednym z najbardziej atrakcyjnych produktów do panierowania obecnych aktualnie na rynku jest produkt marki Holly Powder. Czym wyróżnia się panierka na kurczaka od tego producenta?

Przede wszystkim, panierka Holly Powder to wysoka jakość i wydajność w jednym. Jedno 7-kilogramowe opakowanie panierki wystarczy do zapanierowania aż 20 kilogramów mięsa! Do panierowania nie potrzebujesz niczego poza zimną wodą. Żadnej bułki tartej, jajka, płatków kukurydzianych, mąki czy innych dodatków. Wygoda przygotowania kurczaka z produktami Holly Powder to zdecydowanie największy atut tych produktów.

Uniwersalna panierka do stripsów

Niezależnie od tego, czy serwujesz kurczaka w wersji pikantnej czy przygotowujesz łagodne nuggetsy dla dzieci – panierka Holly Powder sprawdzi się w każdym przypadku. To uniwersalny produkt. Smak mięsu gwarantuje marynata, w której marynujesz mięso przed panierowaniem. Producent oferuje dwa rodzaje marynaty: marynatę pikantną i łagodną. Dzięki niej panierowane kawałki kurczaka będą intensywne w smaku i niezwykle aromatyczne.


Opanierowany w gastronomicznej panierce kurczak będzie niezwykle chrupiący, aromatyczny i apetycznie zarumieniony. Ale to nie wszystko. Dzięki odpowiedniemu panierowaniu panierka do stripsów będzie trzymała się mięsa nawet podczas krojenia, a jej postrzępiona struktura będzie przypominała płatki kukurydziane. Jak zatem profesjonalnie panierować kurczaka?

obraz 1

Kawałki mięsa w chrupiącej panierce - to proste!

Czy przyrządzenie kurczaka w amerykańskim stylu gotową panierką jest łatwe? Tak, zwłaszcza, że producent panierki Holly Powder zapewnia bardzo szczegółową i praktyczną instrukcję przygotowania kurczaka w panierce.


Postępowanie krok po kroku podczas marynowania i panierowania kurczaka, zgodnie z wytycznymi producenta sprawi, że kawałki kurczaka w panierce będą za każdym razem tak samo idealne – będą posiadały złocisty kolor, chrupiącą i postrzępioną panierkę. Panierka z charakterystycznymi płatkami i soczyste, białe mięso – ten efekt osiągniesz z łatwością.

Kurczak w panierce daje wiele możliwości

Chrupiące kawałki kurczaka to świetna baza do stworzenia wielu smakowitych potraw. Chrupiący kurczak sprawdzi się jako składnik do burgera, tortilli czy kanapki na ciepło. Kawałki kurczaka to także idealny dodatek do sałatek . Nuggetsy z frytkami i ulubionym sosem to obowiązkowa pozycja w Kids Menu w wielu restauracjach. Wymienione dania z kurczakiem doskonale sprawdzają się na wynos.


Panierka dedykowana dla gastronomii to wygodne i praktyczne rozwiązanie. Jeśli szukasz alternatywy dla samodzielnie przygotowanej panierki i chciałbyś serwować kurczaka w chrupiącej panierce jak najlepsi, wypróbuj te produkty gastronomiczne. Z nimi przyrządzisz idealnego kurczaka w panierce za pierwszym i za każdym następnym razem.

Blog kulinarny Katarzyna Gintrowska

Cześć! Jestem Kasia...

...gotuję, piekę ifotogafuję z pasją

W kuchni mogę przesiadywać godzinami gotując, piekąc i testując nowe pomysły. Uwieczniam na zdjęciach dania, tak byście poczuli ich smak i zapach. Zapraszam. Zostańcie i rozgośćcie się na dłużej.

SPRAWDŹ KONIECZNIE:

Instagram

Najnowsze przepisy

Mikser kulinarny

Średnia ocen

5,0
Rated 5 out of 5
5 na 5 gwiazdek (oparte na 2 ocenach)

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype
Share on pocket
Share on tumblr
Share on vk
Share on reddit
Share on stumbleupon
Share on xing
Share on digg
Share on odnoklassniki

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 2 MB. Możesz załączyć do komentarza: zdjęcie. Drop files here

Reklamy

Najnowsze przepisy

Na blogu w przepisach zazwyczaj ilości podane są wagowo (w gramach). Jeśli jednak komuś wygodniej jest odmierzać składniki łyżką czy szklanką, poniżej podaję orientacyjne ilości, które należy przyjąć. 

MIarki

  • 1 szklanka o pojemności 250 ml
  • 1 łyżka o pojemności 15 ml
  • 1 łyżeczka o pojemności 5 ml

Woda / Mleko

  • 1 szklanka = 250g, 1 łyżka = 15g, 1 łyżeczka = 5g

MĄKA PSZENNA / MĄKA ZIEMNIACZANA / CUKIER PUDER

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

MĄKA KRUPCZATKA

  • 1 szklanka = 210g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

CUKIER

  • 1 szklanka = 220g, 1 łyżka = 13g, 1 łyżeczka = 5g

ŚMIETANA 30%

  • 1 szklanka = 260g, 1 łyżka = 16g, 1 łyżeczka = 5g

OLEJ

  • 1 szklanka = 230g, 1 łyżka = 14g, 1 łyżeczka = 5g

MIÓD

  • 1 szklanka = 360g, 1 łyżka = 22g, łyżeczka = 7g
To ważne zwłaszcza przy wypiekach, gdzie czasem naprawdę liczy się precyzja i często nie możemy zdać się na własny smak jak przy gotowaniu posiłków.

KAKAO

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

MLEKO W PROSZKU

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

ORZECHY ZMIELONE

  • 1 szklanka = 130g, 1 łyżka = 8g, 1 łyżeczka = 3g

WIÓRKI KOKOSOWE / MIGDAŁY ZMIELONE / PŁATKI OWSIANE

  • 1 szklanka = 110g, 1 łyżka = 9g, 1 łyżeczka = 2g

MAK

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

żelatyna

  • 1 łyżeczka = 3g

DROŻDŻE SUSZONE

(drożdże świeże zawsze dwa razy tyle co suszonych)

  • 1 łyżeczka = 4g
naleśniki dwukolorowe z kakao

Hej!

jak zauważyliście moja strona została zmieniona. :)

Wszystkie Wasze komentarze i oceny zostały przeniesione. Mam nadzieję, że nowy wygląd będzie dla Was bardziej przyjazny i szybciej znajdziecie przepis którego u mnie szukacie na blogu.

Zapisz się do Newslettera i bądź na bieżąco z najnowszymi przepisami