Przepisy

Więcej

Porcja
6 sztuk
Trudność
Łatwy
Porcja6 sztuk
TrudnośćŁatwy
Wydrukuj

Miseczki serowe – prosty, szybki sposób na jadalne miseczki

5,0
Rated 5 out of 5
5 na 5 gwiazdek (oparte na 2 ocenach)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

MISECZKI SEROWE

Dziś mam dla Was patent na serowe miseczki! Kto już znał, tego myślę, że nie muszę namawiać. A kto nie znał, temu polecam bardzo. Prosto, szybko, efektownie. Nie przesadzam! Naprawdę bardzo prosto! 

Potrzebujecie tylko jeden składnik – SER. W opcji premium, polecam bardzo parmezan. Idealnie się z nim pracuje i miseczki wychodzą przepyszne. Przetestowałam też opcje bardziej budżetowe. Sprawdziłam opcję z serem Gouda, Bursztyn i Cheddar. Jak wyszły testy?

Swoje miseczki serowe możecie faszerować, czym tylko macie ochotę. Uważajcie jedynie, by sałatka nie była zbyt płynna. Ja użyłam prostej sałatki z kurczakiem i winogronami

MISECZKI SEROWE - JADALNE MISECZKI

Składniki na miseczki serowe

Co potrzebujesz?

Miseczki serowe - wykonanie

Jak to się robi? Zaczynamy od mocnego nagrzania patelni. Bez dodatku tłuszczu. W tym czasie należy zetrzeć wybrany ser (najlepiej parmezan, a w opcji budżetowej, czyli mojej – cheddar). Ser wykładać na patelnię, formując koło. Poczekać ok. 2 minuty, aż ser się zetnie. Wówczas, podważyć go delikatnie z każdej strony wykałaczką, a następnie przy pomocy płaskiej łopatki, przenieść ser na kokilke. 

Po około. minucie ser już zastygnie i miseczka jest gotowa do używania.  Można ją faszerować,  czym tylko macie ochotę. Jedynie uważajcie, żeby sałatka nie była zbyt płynna. 

Jeśli chcesz być na bieżąco z wysmakowanymi przepisami to zapraszam Cię serdecznie do zaobserwowania mnie na Facebook i/ lub na Instagramie. Będzie mi bardzo miło Cię ugościć.

serowe miseczki do serwowania sałatki
Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i winogronami
Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i winogronami
Sałatka jarzynowa z łososiem i marynowanymi grzybami
Sałatka jarzynowa z łososiem
Blog kulinarny Katarzyna Gintrowska

Cześć! Jestem Kasia...

...gotuję, piekę ifotogafuję z pasją

W kuchni mogę przesiadywać godzinami gotując, piekąc i testując nowe pomysły. Uwieczniam na zdjęciach dania, tak byście poczuli ich smak i zapach. Zapraszam. Zostańcie i rozgośćcie się na dłużej.

SPRAWDŹ KONIECZNIE:

Instagram

Najnowsze przepisy

Mikser kulinarny

Średnia ocen

5,0
Rated 5 out of 5
5 na 5 gwiazdek (oparte na 2 ocenach)

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype
Share on pocket
Share on tumblr
Share on vk
Share on reddit
Share on stumbleupon
Share on xing
Share on digg
Share on odnoklassniki

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 2 MB. Możesz załączyć do komentarza: zdjęcie. Drop files here

Reklamy

Najnowsze przepisy

Na blogu w przepisach zazwyczaj ilości podane są wagowo (w gramach). Jeśli jednak komuś wygodniej jest odmierzać składniki łyżką czy szklanką, poniżej podaję orientacyjne ilości, które należy przyjąć. 

MIarki

  • 1 szklanka o pojemności 250 ml
  • 1 łyżka o pojemności 15 ml
  • 1 łyżeczka o pojemności 5 ml

Woda / Mleko

  • 1 szklanka = 250g, 1 łyżka = 15g, 1 łyżeczka = 5g

MĄKA PSZENNA / MĄKA ZIEMNIACZANA / CUKIER PUDER

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

MĄKA KRUPCZATKA

  • 1 szklanka = 210g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

CUKIER

  • 1 szklanka = 220g, 1 łyżka = 13g, 1 łyżeczka = 5g

ŚMIETANA 30%

  • 1 szklanka = 260g, 1 łyżka = 16g, 1 łyżeczka = 5g

OLEJ

  • 1 szklanka = 230g, 1 łyżka = 14g, 1 łyżeczka = 5g

MIÓD

  • 1 szklanka = 360g, 1 łyżka = 22g, łyżeczka = 7g
To ważne zwłaszcza przy wypiekach, gdzie czasem naprawdę liczy się precyzja i często nie możemy zdać się na własny smak jak przy gotowaniu posiłków.

KAKAO

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

MLEKO W PROSZKU

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

ORZECHY ZMIELONE

  • 1 szklanka = 130g, 1 łyżka = 8g, 1 łyżeczka = 3g

WIÓRKI KOKOSOWE / MIGDAŁY ZMIELONE / PŁATKI OWSIANE

  • 1 szklanka = 110g, 1 łyżka = 9g, 1 łyżeczka = 2g

MAK

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

żelatyna

  • 1 łyżeczka = 3g

DROŻDŻE SUSZONE

(drożdże świeże zawsze dwa razy tyle co suszonych)

  • 1 łyżeczka = 4g
naleśniki dwukolorowe z kakao

Hej!

jak zauważyliście moja strona została zmieniona. :)

Wszystkie Wasze komentarze i oceny zostały przeniesione. Mam nadzieję, że nowy wygląd będzie dla Was bardziej przyjazny i szybciej znajdziecie przepis którego u mnie szukacie na blogu.

Zapisz się do Newslettera i bądź na bieżąco z najnowszymi przepisami