Wydrukuj

Toppery na tort, czyli prosty sposób na piękne dekoracje wypieków – poznaj ich zalety

0,0
0,0 na 5 gwiazdek (oparte na 0 ocenach)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

WPIS REKLAMODAWCY

Lubisz piec i tworzyć na swoich ciastach ciekawe dekoracje? A może wręcz przeciwnie – za własnoręczne wykonywanie słodkości zabierasz się rzadko, a ozdoby uważasz za zbyt czasochłonne? Bez względu na to, do której grupy się zaliczasz, mamy dla Ciebie dobrą wiadomość – istnieje sposób na szybką i naprawdę efektowną dekorację wypieków. Co więcej, sposób ten masz na wyciągnięcie ręki i poradzi sobie z nim absolutnie każdy. Mowa oczywiście o topperach na tort – w dzisiejszym artykule przyjrzymy się im nieco bliżej i przedstawimy Ci ich najważniejsze zalety.

Czym są toppery na tort?

Toppery na tort to profesjonalne, ale banalnie proste w użyciu dekoracje cukiernicze. Być może je kojarzysz – to napisy lub graficzne motywy osadzone na patyczkach, które wbija się w wierzch ciasta. Te niepozorne ozdoby to od kilku lat absolutny hit – pojawiają się zarówno w słodkościach serwowanych przez cukiernie, jak i tych przygotowywanych w domowym zaciszu.

Kiedy warto wykorzystać toppery na tort?

Topper na tort będzie doskonałą ozdobą na naprawdę wiele okazji, zarówno tych mniejszych, jak i większych. Dziś jest absolutnym must have w przypadku słodkości ślubnych i komunijnych, a także tych szykowanych na chrzest, baby shower, a nawet wieczór panieński czy kawalerski.

Toppery są też niezastąpioną ozdobą tortów urodzinowych – tych dla dzieci i tych dla dorosłych. Warto sięgnąć po nie również w przypadku rocznic, walentynek, świąt, a nawet imprez firmowych.

Co istotne, toppery nie są zarezerwowane jedynie dla tortów. Z powodzeniem ozdobią też klasyczne ciasta, rozmaite desery, a także bukiety kwiatów – możliwości ich wykorzystania masz naprawdę dużo!

Najważniejsze zalety topperów na tort

Na czym polega fenomen topperów na tort? Przede wszystkim są banalnie proste w aplikacji – wbijasz ozdobę w ciasto lub deser, a dekoracja gotowa. Jeżeli chcesz uzyskać jeszcze lepszy efekt, możesz urozmaicić ją także innymi dodatkami, np. owocami, kwiatami czy drobnymi słodyczami. Jest to zatem kolejna zaleta topperów, bowiem z przygotowaniem takiej kompozycji poradzi sobie każdy, niezależnie od zdolności manualnych czy umiejętności cukierniczych. Co więcej, dekorację dopasujesz na niemal każdą okazję – szeroki wybór topperów na różne okoliczności znajdziesz np. w tym e-sklepie – mf3d.com.pl. Ozdoby możesz także personalizować, dzięki czemu będą doskonale dopasowane do imprezy lub jej głównego bohatera. Koniecznie je wypróbuj, a przekonasz się, że na stałe zagoszczą w Twoich słodkościach!

Toppery na tort, czyli prosty sposób na piękne dekoracje wypieków – poznaj ich zalety
Zdjęcie reklamodawcy

WPIS REKLAMODAWCY

przepis na szybkie ciasto
KLIKNIJ I SPRAWDŹ 40 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW NA CIASTA NAWET W KILKA MINUT - PRZEPISY NIEDOSTĘPNE NA BLOGU!

Średnia ocen

0,0
0,0 na 5 gwiazdek (oparte na 0 ocenach)

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype
Share on pocket
Share on tumblr
Share on vk
Share on reddit
Share on stumbleupon
Share on xing
Share on digg
Share on odnoklassniki

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 2 MB. Możesz załączyć do komentarza: zdjęcie. Drop files here

Reklamy

Najnowsze przepisy

No data was found
Na blogu w przepisach zazwyczaj ilości podane są wagowo (w gramach). Jeśli jednak komuś wygodniej jest odmierzać składniki łyżką czy szklanką, poniżej podaję orientacyjne ilości, które należy przyjąć. 

MIarki

  • 1 szklanka o pojemności 250 ml
  • 1 łyżka o pojemności 15 ml
  • 1 łyżeczka o pojemności 5 ml

Woda / Mleko

  • 1 szklanka = 250g, 1 łyżka = 15g, 1 łyżeczka = 5g

MĄKA PSZENNA / MĄKA ZIEMNIACZANA / CUKIER PUDER

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

MĄKA KRUPCZATKA

  • 1 szklanka = 210g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

CUKIER

  • 1 szklanka = 220g, 1 łyżka = 13g, 1 łyżeczka = 5g

ŚMIETANA 30%

  • 1 szklanka = 260g, 1 łyżka = 16g, 1 łyżeczka = 5g

OLEJ

  • 1 szklanka = 230g, 1 łyżka = 14g, 1 łyżeczka = 5g

MIÓD

  • 1 szklanka = 360g, 1 łyżka = 22g, łyżeczka = 7g
To ważne zwłaszcza przy wypiekach, gdzie czasem naprawdę liczy się precyzja i często nie możemy zdać się na własny smak jak przy gotowaniu posiłków.

KAKAO

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

MLEKO W PROSZKU

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

ORZECHY ZMIELONE

  • 1 szklanka = 130g, 1 łyżka = 8g, 1 łyżeczka = 3g

WIÓRKI KOKOSOWE / MIGDAŁY ZMIELONE / PŁATKI OWSIANE

  • 1 szklanka = 110g, 1 łyżka = 9g, 1 łyżeczka = 2g

MAK

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

żelatyna

  • 1 łyżeczka = 3g

DROŻDŻE SUSZONE

(drożdże świeże zawsze dwa razy tyle co suszonych)

  • 1 łyżeczka = 4g