Tagi:

Muffinki z płatków owsianych na jogurcie, bez mąki i bez tłuszczu. Zdrowo, szybko, pysznie. Z dodatkiem truskawek, wiórków kokosowych i orzechów włoskich smakowały naprawdę wybornie.

Muffinki z płatków owsianych

  • jajko
  • 80 g płatków owsianych górskich
  • 80 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • łyżka wiórków kokosowych
  • ok 8 posiekanych orzechów włoskich
  • ok 8 sporych truskawek (mogą być mrożone)

Truskawki (mrożonych nie rozmrażać) posiekać na mniejsze części. W sporej misce roztrzepać jajko, dodać wszystkie pozostałe składniki i szybko, energicznie wymieszać widelcem. Przełożyć do form na muffinki – do pełna, muffinki nie urosną podczas pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (góra – dół bez termoobiegu) i piec około pół godziny, aż do pełnego ścięcia w środku i ładnego zarumienienia na wierzchu. Lekko przestudzić i zajadać. Najlepiej z dodatkiem jogurtu naturalnego lub smakowego migdałowego/ kokosowego/ waniliowego.

Muffinki z płatków owsianych bez maki i tluszczu

 

Oceń ten przepis
recipe image
Recipe Name
Muffinki z płatków owsianych bez mąki i tłuszczu
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)