Tagi:

Wiosenna, Wielkanocna sałatka z jaj i pomidorków. Piękna i kolorowa. Z punktu widzenia prezentacji, najważniejsze jest by kulki z masy jajecznej były zbliżonej wielkości co pomidorki koktajlowe i by ilościowo było ich mniej więcej tyle samo co pomidorków.

Wielkanocna sałatka kuleczki

  • 4 jajka
  • niewielka cebula
  • pół pęczka natki
  • 2 łyżeczki oliwy extra virgin
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • roszponka
  • ok 10 pomidorków koktajlowych

Jajka ugotować na twardo. Cebulę, jajka i natkę posiekać drobno. Dodać sok z cytryny, oliwę i musztardę. Dokładnie wymieszać po czym doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do wysokiego pojemnika o pionowych ściankach i zmiksować nie dość dokładnie blenderem ręcznym. Z masy formować małe kuleczki wielkością zbliżone do pomidorków. Układać na przemian z pomidorkami na półmisku wyłożonym roszponką. Dobrze jest schłodzić przed podaniem.

Wielkanocna sałatka z jajek i pomidorków

Przepis dołącza do akcji: 
Wysmakowane śniadania

Oceń ten przepis
recipe image
Recipe Name
Wielkanocna sałatka kuleczki
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)