
Autor Wysmakowane 29 listopada 2020
Kapusta duszona z kminkiem. Rewelacyjnie prosty i pyszny sposób. Świetnie pasuje zarówno jako dodatek do obiadu, jak i z kromką świeżego pieczywa, posmarowanego masłem.
Pozostałe przepisy na kapustę znajdziecie pod tagiem Kapusta. W menu głównym na górze strony jest opcja szukania po konkretnym składniku. Polecam tą opcję, gdy szukacie sposobów na wykorzystanie czegoś, co akurat zalega Wam w domu.
Kapusta duszona z kminkiem
- 1 kg białej kapusty
- 500 ml bulionu
- łyżeczka cukru
- łyżeczka kminku
- sól
- cebula
- łyżka masła
- łyżka mąki
- 2 łyżki posiekanego koperku
Kapustę umyć, sparzyć, odcedzić i przełożyć do garnka. Wlać bulion i dusić na wolnym ogniu, bez przykrycia około 20 minut. Dodać cukier, kminek i sól. Przykryć i dusić do miękkości. W tym czasie posiekać drobno cebulę i zarumienić na maśle. Mąkę wymieszać z dwoma łyżkami zimnej wody i wymieszać z cebulą i przełożyć do garnka z kapustą. Dusić razem jeszcze 5 minut. Zestawić z ognia. Dodać koperek i wymieszać.
Spróbuj, zostań, obserwuj na Facebook i na Instagramie. A jeśli przetestowałeś przepis, podziel się w komentarzu wrażeniami. Jestem łasa na wszelkie uwagi i zdjęcia Waszych dzieł!
Możesz też otagować zdjęcie swojego wykonania na IG hasztagiem #wysmakowane. Z wielką przyjemnością udostępnię w mojej relacji.
2 Responses
Nigdy nie jadłam, chętnie spróbuję
Prosto i smacznie 🙂