
Autor Wysmakowane 10 grudnia 2020
Koktajl z mango i ogórka to u nas ostatnio prawdziwy Hit. Próbowaliście kiedyś takiego połączenia? My od kilku dni żyjemy niemal na koktajlach. Na śniadanie, na podwieczorek, na kolacje. Koktajlowy szał.
Czy Wasze dzieci jedzą owoce i warzywa? Ja powiem Wam, że moje owoce to uwielbiają. Zajadają każde i w każdych ilościach. Z warzywami już nie jest aż tak różowo. Mają swoich ulubieńców, ale wielu nie chcą nawet spróbować, bo z założenia są BLE. A okazuje się, że w koktajlach łykają wszystko! Szpinak, jarmuż, awokado, ogórka zielonego, dynię. No wszystko!
Dlaczego ja to dopiero teraz odkryłam?! Tak naprawdę to dzięki mojej współpracy z Nutribullet Polska. Najlepiej! Ten Nutribullet to mistrzostwo świata. Bomba witamin gotowa w kilka sekund! Bo to nie jest zwykły blender! Urządzenie jest tak skonstruowane, by wycisnąć z składników max wartości odżywczych. Wiedzieliście, że do wielu z nich, nie jesteśmy w stanie dotrzeć wyciskając, miksując czy nawet gryząc jedzenie?? Koniecznie jest ich całkowite rozbicie! I to właśnie robi Nutribullet. A, że ma aż 600 W, to możecie w nim zblendować wszystko, na co tylko macie ochotę.
Oprócz koktajli robiłam w urządzeniu już pasty na pieczywo czy zupy. Podrzucę wkrótce więcej przepisów. A póki co nasz najukochańszy, najulubieńszy koktajl. Hit tego tygodnia. Odkryłam połączenie mango z ogórkiem i się zakochałam!
Koktajl z mango i ogórka
- dojrzałe mango
- długi ogórek
- pół banana
- sok wyciśnięty z pomarańcza
- sok wyciśnięty z ćwiartki cytryny
- 4 łyżki mleka kokosowego (może być też inne mleko lub woda)
- kawałek imbiru
- łyżeczka miodu
- odrobina kurkumy
Wszystko obrać, usunąć pestkę z mango, wrzucić do kielicha blendera i zmiksować na gładki mus. I już 😊