- Potrzebny czas: 12 minut
- Porcja: niewielka miseczka
- Poziom trudności: Łatwy
Autor Wysmakowane 16 marca 2021
Bardzo dobra i wyrazista w smaku pasta jajeczna z selerem naciowym. Przygotowanie całości zajmuje ponad 10 minut, tylko i wyłącznie dlatego, że trzeba ugotować jajka na twardo. Podczas ich gotowania, można naszykować sobie wszystkie inne składniki, potem tylko dołożyć posiekane jajka, wymieszać i gotowe. Pasta jest pyszna od razu, choć moim zdaniem, bardzo zyskuje po godzinie spędzonej w lodówce.
Zapraszam do przetestowania, także innych propozycji na pasty do kanapek.
Pasta jajeczna z selerem naciowym
- 4 jajka
- 1 łodyga selera naciowego
- niewielki ogórek konserwowy
- po łyżeczce posiekanej natki i szczypiorku
- pełna łyżeczka musztardy
- niepełna łyżeczka majonezu
- sól i świeżo mielony pieprz
Jajka ugotować na twardo. W tym czasie seler przekroić wzdłuż i następnie, posiekać w poprzek na jak najcieńsze plasterki. Ogórek posiekać w drobną kostkę. Ugotowane jajka również pokroić w kosteczkę. Wszystko przełożyć do miski. W małym kubeczku wymieszać musztardę, majonez i przyprawy. Dodać do miski, razem z posiekanymi drobno ziołami. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Spróbować i w razie potrzeby doprawić. Polecam schłodzić w lodówce minimum godzinę.
Jeśli chcesz być na bieżąco z wysmakowanymi przepisami to zapraszam Cię serdecznie do zaobserwowania mnie na Facebook i/ lub na Instagramie. Będzie mi bardzo miło Cię ugościć.
3 Responses
Bardzo smaczna ta pasta jajeczna dziękuje za fajne przepisy:)
To się cieszę bardzo. I dziękuję za miły komentarz.
Bardzo ciekawa, prosta, smaczna i kolorowa pasta.
Lubię takie połączenia, a seler naciowy wprost uwielbiam.
Dziękuję za przepis 🙂