fbpx

Pasta jajeczna z selerem naciowym

przepis

Bardzo dobra i wyrazista w smaku pasta jajeczna z selerem naciowym. Przygotowanie całości zajmuje ponad 10 minut, tylko i wyłącznie dlatego, że trzeba ugotować jajka na twardo. Podczas ich gotowania, można naszykować sobie wszystkie inne składniki, potem tylko dołożyć posiekane jajka, wymieszać i gotowe. Pasta jest pyszna od razu, choć moim zdaniem, bardzo zyskuje po godzinie spędzonej w lodówce.

Zapraszam do przetestowania, także innych propozycji na pasty do kanapek.

 

Pasta jajeczna z selerem naciowym

  • 4 jajka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • niewielki ogórek konserwowy
  • po łyżeczce posiekanej natki i szczypiorku
  • pełna łyżeczka musztardy
  • niepełna łyżeczka majonezu
  • sól i świeżo mielony pieprz

 

Jajka ugotować na twardo. W tym czasie seler przekroić wzdłuż i następnie, posiekać w poprzek na jak najcieńsze plasterki. Ogórek posiekać w drobną kostkę. Ugotowane jajka również pokroić w kosteczkę. Wszystko przełożyć do miski. W małym kubeczku wymieszać musztardę, majonez i przyprawy. Dodać do miski, razem z posiekanymi drobno ziołami. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Spróbować i w razie potrzeby doprawić.  Polecam schłodzić w lodówce minimum godzinę.

 

Jeśli chcesz być na bieżąco z wysmakowanymi przepisami to zapraszam Cię serdecznie do zaobserwowania mnie na Facebook i/ lub na Instagramie. Będzie mi bardzo miło Cię ugościć.

Pasta jajeczna z selerem naciowym

Powiązane wpisy

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta jajeczna z selerem naciowym
Published On

Skomentuj

wp-puzzle.com logo

3 komentarze

  • Ania 1 kwietnia 2021 o 09:08 Odpowiedz

    Bardzo smaczna ta pasta jajeczna dziękuje za fajne przepisy:)

    • Wysmakowane 1 kwietnia 2021 o 09:10 Odpowiedz

      To się cieszę bardzo. I dziękuję za miły komentarz.

  • Irena- Hooltaye w podróży 16 marca 2021 o 13:27 Odpowiedz

    Bardzo ciekawa, prosta, smaczna i kolorowa pasta.
    Lubię takie połączenia, a seler naciowy wprost uwielbiam.
    Dziękuję za przepis 🙂

MENU