Przepisy

Więcej

Trudność
Łatwy
TrudnośćŁatwy
Wydrukuj

Muffinki sernikowe z malinami

4.8
Rated 4.8 out of 5
4.8 na 5 gwiazdek (oparte na 18 ocenach)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Muffinki sernikowe z malinami. Pyszna, słodka, domowa przekąska do zaserwowania w domu, bądź zabrania ze sobą na wynos. Masa sernikowa w moim ulubionym połączeniu serka kremowego, mascarpone i ricotty. Możecie zrobić z innego, waszego ulubionego przepisu na sernik. Muffinki sernikowe są bardzo szybkie w zrobieniu. Może być jeszcze szybciej jak zrezygnujecie z spodów. W razie jakichkolwiek wątpliwości jak przygotować idealny sernik zapraszam tutaj po więcej wskazówek.

Muffinki sernikowe z malinami

  • 100 g ciasteczek zbożowych
  • 30 g masła
  • 400 g serka kremowego np. Twój Smak, Philadelphia, Ostrovia…
  • 100 g ricotty
  • 250 g mascarpone
  • 2 łyżki budyniu waniliowego
  • 3 małe jajka
  • 100 g cukru drobnego do wypieków
  • 24 duże maliny + do podania

Wszystkie składniki doprowadzić do temperatury pokojowej. Masło roztopić starając się go za bardzo nie podgrzewać. Ciasteczka  pokruszyć na drobny pył i wymieszać z roztopionym masłem. Masę ciasteczkową równomiernie rozłożyć między papilotki i wklepać w dno.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.

Mascarpone zmiksować z serkiem kremowym i ricottą na gładką masę. Miksować krótko, na średnich obrotach, tylko do połączenia się. Dodać budyń, cukier i całe jajka. Znów krótko zmiksować. Masę sernikową wylać do papilotek na ciasteczkowe spody. Do środka każdego serniczka wcisnąć po 2 duże maliny. Wstawić do piekarnika i piec ok 25 minut aż masa na wierzchu będzie zupełnie ścięta. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na całą noc. Podawać obsypane resztą malin.

Muffinki sernikowe z malinami

 

Cześć! Jestem Kasia...

...gotuję, piekę ifotogafuję z pasją

W kuchni mogę przesiadywać godzinami gotując, piekąc i testując nowe pomysły. Uwieczniam na zdjęciach dania, tak byście poczuli ich smak i zapach. Zapraszam. Zostańcie i rozgośćcie się na dłużej.

SPRAWDŹ KONIECZNIE:

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Najnowsze przepisy

Mikser kulinarny

Średnia ocen

4.8
Rated 4.8 out of 5
4.8 na 5 gwiazdek (oparte na 18 ocenach)

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype
Share on pocket
Share on tumblr
Share on vk
Share on reddit
Share on stumbleupon
Share on xing
Share on digg
Share on odnoklassniki

Komentarze

13 odpowiedzi

  1. A nie za dużo tych serków? Można pominąć ten kremowy, a zamiast niego dać więcej mascarpone i ricotty? Spróbowałabym coś takiego zrobić, tylko może z innym wkładem. Bo maliny wolę na surowo 😉

    1. Mondro możesz pominąć ricottę i dać serki kremowe i mascarpone. Możesz też użyć po prostu twarogu do serników.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 2 MB. Możesz załączyć do komentarza: zdjęcie. Drop files here

Reklamy

Najnowsze przepisy

Na blogu w przepisach zazwyczaj ilości podane są wagowo (w gramach). Jeśli jednak komuś wygodniej jest odmierzać składniki łyżką czy szklanką, poniżej podaję orientacyjne ilości, które należy przyjąć. 

MIarki

  • 1 szklanka o pojemności 250 ml
  • 1 łyżka o pojemności 15 ml
  • 1 łyżeczka o pojemności 5 ml

Woda / Mleko

  • 1 szklanka = 250g, 1 łyżka = 15g, 1 łyżeczka = 5g

MĄKA PSZENNA / MĄKA ZIEMNIACZANA / CUKIER PUDER

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

MĄKA KRUPCZATKA

  • 1 szklanka = 210g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

CUKIER

  • 1 szklanka = 220g, 1 łyżka = 13g, 1 łyżeczka = 5g

ŚMIETANA 30%

  • 1 szklanka = 260g, 1 łyżka = 16g, 1 łyżeczka = 5g

OLEJ

  • 1 szklanka = 230g, 1 łyżka = 14g, 1 łyżeczka = 5g

MIÓD

  • 1 szklanka = 360g, 1 łyżka = 22g, łyżeczka = 7g
To ważne zwłaszcza przy wypiekach, gdzie czasem naprawdę liczy się precyzja i często nie możemy zdać się na własny smak jak przy gotowaniu posiłków.

KAKAO

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

MLEKO W PROSZKU

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

ORZECHY ZMIELONE

  • 1 szklanka = 130g, 1 łyżka = 8g, 1 łyżeczka = 3g

WIÓRKI KOKOSOWE / MIGDAŁY ZMIELONE / PŁATKI OWSIANE

  • 1 szklanka = 110g, 1 łyżka = 9g, 1 łyżeczka = 2g

MAK

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

żelatyna

  • 1 łyżeczka = 3g

DROŻDŻE SUSZONE

(drożdże świeże zawsze dwa razy tyle co suszonych)

  • 1 łyżeczka = 4g
naleśniki dwukolorowe z kakao

Hej!

jak zauważyliście moja strona została zmieniona. :)

Wszystkie Wasze komentarze i oceny zostały przeniesione. Mam nadzieję, że nowy wygląd będzie dla Was bardziej przyjazny i szybciej znajdziecie przepis którego u mnie szukacie na blogu.

Zapisz się do Newslettera i bądź na bieżąco z najnowszymi przepisami