Tatar z łososia surowego
Tatar z łososia surowego. Rewelacyjna, choć dość luksusowa przystawka. Do przyrządzenia tatara potrzebne jest mięso łososia najlepszej jakości, bardzo świeże. Poza zdobyciem rewelacyjnej ryby, przyrządzenie tatara jest bardzo proste. Potrzebujecie jeszcze tylko naprawdę ostry nóż i do dzieła.
Alternatywny sposób na tatar, bez dodatku marynowanych grzybów, sprawdźcie tutaj: Tatar z łososia. Możecie wykorzystać albo łososia surowego, albo bardzo delikatnego łososia wędzonego.
Tatar z łososia surowego z grzybami marynowanymi i ogórkiem
- 70 dag surowego łososia (może być filet ze skórą)
- 8 marynowanych podgrzybków
- duży ogórek konserwowy
- cebula
- płaska łyżeczka musztardy rosyjskiej
- świeżo zmielony czarny pieprz
- łyżka sosu sojowego
- 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- Sól – do smaku
Łososia umyć dokładnie pod chłodną wodą. Dokładnie osuszyć papierowym ręczniczkiem i posiekać ostrym nożem na bardzo drobną kosteczkę. Grzyby, ogórka, cebulę posiekać jak najdrobniej. W dużej misce wymieszać dokładnie musztardę, pieprz, sos sojowy i oliwę. Dodać łososia, ogórka, cebulę i grzyby. Wymieszać dłonią. Spróbować i w razie potrzeby doprawić solą.
Powiązane wpisy

Brak komentarzy