Przepisy

Więcej

Porcja
4
Trudność
Łatwy
Porcja4
TrudnośćŁatwy
Wydrukuj

Deska rozmaitości na przyjęcie

0,0
Rated 0 out of 5
0 na 5 gwiazdek (oparte na 0 ocenach)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

DESKA ROZMAITOŚCI NA PRZYJĘCIE

Deska rozmaitości na przyjęcie idealna do podania nawet na świąteczny stół. Wszystko tu jest pycha! Dobrej jakości oliwki i sery, brukselki pieczone zaprawie z tymianku i niczym wisienka na torcie: NIESAMOWITY STEK Z GENIALNEJ JAKOŚCI POLĘDWICY WOŁOWEJ, oczywiście posiekany na cienkie plasterki. Jak się dzielić, to się dzielić!

Stek przyleciał prosto z USA U.S.Beef, sprowadzany przez BBQ.PL . To właśnie w sklepie na BBQ.PL kupicie steki totalnie wyjątkowej jakości, jedynie z najlepszych hodowli na świecie. Myślę, że nie wyrażę tego lepiej, więc po prostu zacytuję mojego męża…znowu 😉  „ Weź zapamiętaj gdzie zamawiałaś te steki i tylko tu już kupuj”.

A teraz zabieramy się za szykowanie. Deska rozmaitości na przyjęcie – to naprawdę bardzo proste.  Efekt WOW gwarantowany, tylko koniecznie musicie zadbać o świetną jakość składników. Steka na pewno, bo gumowy kawałek mięsa na nikim wrażenia nie zrobi, chyba że negatywne 😉

Zobacz też inne Wysmakowane pomysły co możesz zrobić z dobrej jakości wołowiną pod tagiem: WOŁOWINA. Co powiecie na przepyszne burgery wołowe ? A może skusicie się na delikatne pulpeciki po włosku lub na Chilli con carne jak z Meksyku?

DESKA ROZMAITOŚCI NA PRZYJĘCIE

POLĘDWICA WOŁOWA

BRUKSELKA

DESKA ROZMAITOŚCI NA PRZYJĘCIE

KROK I: 1 GODZ WCZEŚNIEJ: Marynujemy mięso.

Do miski wycisnąć sok z limonki. Czosnek rozetrzeć/ zetrzeć na tarce lub przecisnąć przez prasę. Czosnek razem z sosem rybnym, sosem sojowym i olejem dodać do limonki. Wymieszać. Do marynaty włożyć steki. Dokładnie natrzeć je marynatą i zostawić w temperaturze pokojowej na około godzinę.

KROK 2: 30 MIN WCZEŚNIEJ: Pieczemy brukselkę.

Brukselkę obrać z zewnętrznych liści jeśli są nieświeże/ zgniłe. Brukselkom podciąć ogonki i je opłukać. Większe brukselki przekroić na połówki, mniejsze zostawić w całości. Obficie posolić, po czym brukselki wymieszać z oliwą, czosnkiem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Wyłożyć na blachę i piec przez 30 min w 180 stopniach C. W połowie pieczenia warto poobracać brukselki na drugą stronę, żeby równomiernie się zarumieniły.

KROK 3: 10 MIN WCZEŚNIEJ: Smażymy steki

Smażymy steki na bardzo mocno rozgrzanej patelni grillowej. Po 2 minuty na stronę jeśli chcecie osiągnąć taki efekt jak na zdjęciu. Steki zdjąć z patelni i odłożyć na bok na minimum 10 minut. W tym czasie naszykować deskę.

KROK 4: DESKA ROZMAITOŚCI NA PRZYJĘCIE

Oliwki ponadziewać na wykałaczki i wbić w połówkę surowej brukselki. Do mini miseczki wylać dowolny dip. Dookoła rozłożyć różne sery, więcej oliwek i rzodkiewki. Paluszki grissini owinąć szynką parmeńska. Na deskę wyłożyć upieczone brukselki. Steki pokroić na cieniutkie plasterki. Posolić i popieprzyć. Wyłożyć na deskę. Podawać.

Jeśli chcesz być na bieżąco z wysmakowanymi przepisami to zapraszam Cię serdecznie do zaobserwowania mnie na Facebook i/ lub na Instagramie. Będzie mi bardzo miło Cię ugościć.

Deska rozmaitości na przyjęcia sery stek brukselki

PARTNERZY WPISU:

Beef logo trans
Obraz1

POST ZAWIERA LINK SPONSOROWANY

DESKA ROZMAITOŚCI NA IMPREZĘ - Te wpisy mogą być pomocne przy wykonaniu Twojej deski
idealne steki z patelni grillowej
JA ZROBIĆ IDEALNY STEK Z PATELNI GRILLOWEJ
Wołowina informacje praktyczne
WOŁOWINA - INFORMACJE PRAKTYCZNE
szybkie proste ciasto
ZOBACZ E-BOOK I POBIERZ FRAGMENT
Blog kulinarny Katarzyna Gintrowska

Cześć! Jestem Kasia...

...gotuję, piekę ifotogafuję z pasją

W kuchni mogę przesiadywać godzinami gotując, piekąc i testując nowe pomysły. Uwieczniam na zdjęciach dania, tak byście poczuli ich smak i zapach. Zapraszam. Zostańcie i rozgośćcie się na dłużej.

SPRAWDŹ KONIECZNIE:

Instagram

Najnowsze przepisy

Mikser kulinarny

Średnia ocen

0,0
Rated 0 out of 5
0 na 5 gwiazdek (oparte na 0 ocenach)

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype
Share on pocket
Share on tumblr
Share on vk
Share on reddit
Share on stumbleupon
Share on xing
Share on digg
Share on odnoklassniki

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 2 MB. Możesz załączyć do komentarza: zdjęcie. Drop files here

Reklamy

Najnowsze przepisy

Na blogu w przepisach zazwyczaj ilości podane są wagowo (w gramach). Jeśli jednak komuś wygodniej jest odmierzać składniki łyżką czy szklanką, poniżej podaję orientacyjne ilości, które należy przyjąć. 

MIarki

  • 1 szklanka o pojemności 250 ml
  • 1 łyżka o pojemności 15 ml
  • 1 łyżeczka o pojemności 5 ml

Woda / Mleko

  • 1 szklanka = 250g, 1 łyżka = 15g, 1 łyżeczka = 5g

MĄKA PSZENNA / MĄKA ZIEMNIACZANA / CUKIER PUDER

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

MĄKA KRUPCZATKA

  • 1 szklanka = 210g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

CUKIER

  • 1 szklanka = 220g, 1 łyżka = 13g, 1 łyżeczka = 5g

ŚMIETANA 30%

  • 1 szklanka = 260g, 1 łyżka = 16g, 1 łyżeczka = 5g

OLEJ

  • 1 szklanka = 230g, 1 łyżka = 14g, 1 łyżeczka = 5g

MIÓD

  • 1 szklanka = 360g, 1 łyżka = 22g, łyżeczka = 7g
To ważne zwłaszcza przy wypiekach, gdzie czasem naprawdę liczy się precyzja i często nie możemy zdać się na własny smak jak przy gotowaniu posiłków.

KAKAO

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

MLEKO W PROSZKU

  • 1 szklanka = 70g, 1 łyżka = 5g

ORZECHY ZMIELONE

  • 1 szklanka = 130g, 1 łyżka = 8g, 1 łyżeczka = 3g

WIÓRKI KOKOSOWE / MIGDAŁY ZMIELONE / PŁATKI OWSIANE

  • 1 szklanka = 110g, 1 łyżka = 9g, 1 łyżeczka = 2g

MAK

  • 1 szklanka = 160g, 1 łyżka = 10g, 1 łyżeczka = 3g

żelatyna

  • 1 łyżeczka = 3g

DROŻDŻE SUSZONE

(drożdże świeże zawsze dwa razy tyle co suszonych)

  • 1 łyżeczka = 4g
naleśniki dwukolorowe z kakao

Hej!

jak zauważyliście moja strona została zmieniona. :)

Wszystkie Wasze komentarze i oceny zostały przeniesione. Mam nadzieję, że nowy wygląd będzie dla Was bardziej przyjazny i szybciej znajdziecie przepis którego u mnie szukacie na blogu.

Zapisz się do Newslettera i bądź na bieżąco z najnowszymi przepisami